İnceleme Apple MagSafe Battery Pack

Merhaba arkadaşlar pek popüler olamamış, ve yanlış yorumlanmış bir ürünü sizlere anlatacağım. Almak isteyenlere ben bu ürünü öneriyorum daha ziyade sebepleriyle de açıklayacağım. Ben pozitif teknoloji mağazasından 3500TL karşılığında sıfır olarak aldım. Artık üretimi durduğu için çok az yerde var ama yine de var ve almayı düşünenler varsa kafasındaki soru işaretlerine cevap olacak. Kısa kesmeye çalışacağım.

Apple MagSafe Battery Pack nedir, ne değildir?
Bu ürün bir powerbank değildir, akıllı ek bataryadır. Apple'ın üstünde durmayışından dolayı powerbank diye bilindi. YouTube'da da bazı videolarda bazıları böyle ürün mü olur diye alıp eleştirmiş çünkü powerbank beklentisiyle almış.

Şimdi bu ürünün diğer MagSafe Powerbank'ler ile farkını anlatacağım. Çünkü yarı fiyatına MagSafe Powerbank'ler var.
Neden bunu alasınız, farkları neler?
Öncelikle şunu belirtmeliyim: iPhone 12 mini ve 13 mini cihazlarında %70'e kadar ek şarj, iPhone 12, 13, 14, 15 ve bunların Pro modellerinde yani 6.1" modellerde %60'a kadar ek şarj, 12 Pro Max ve üzeri Pro Max modellerde ise %40'a kadar ek şarj sunabiliyor. Yani bildiğiniz gibi mini modeller şarja çok ihtiyaç duyuyor Pro Max modeller ise en az şarja ihtiyaç duyuyor bu ürün de böyle ayarlanmış en çok ihtiyaç duyanlara en çok şarj mantığıyla.
En temel fark da burada işte. Bir powerbank modelden ve sınırdan bağımsız her zaman %100'e kadar doldurmaya çalışır. Bunun sonucunda da pil ısınır, pil sağlığınız hızlıca eskir. Apple Battery Pack burada pil sağlığını korumak için telefonun bataryası biraz ısındığında hemen şarjı kesiyor. Aynı zamanda şarj ederken hızlı şarj etmiyor 5W ile şarj ediyor böylece pile yine mümkün mertebe en az zararı vermeye çalışıyor. Bazıları bunu eleştirmiş ben bu özelliğini artı hanesine yazıyorum açıkçası.

Artıları:
-
Hafif, telefonun arkasında çok kaba durmuyor ve elde tutuş hissiyatı güzel.
-Telefonun arkasından düşmüyor, hafif kaymıyor bile. Herhangi bir temassızlık yok.
-En önemlisi pile zararı yok denecek kadar az.
-Telefonunuzun pili eskidiyse artık imdadınıza yetişir. Tabii pili de değiştirmek bir mantık. Ancak o telefonu yakın tarihte satmayı düşünüyorsanız misal ve üst model yine iPhone alacaksanız bunu alıp hem satana kadar idare eder hem de yeni cihazınızda da kullanabilirsiniz.
Eksileri:
-Batarya kapasitesi biraz daha fazla olabilirdi. 1460 mAh değeri bence az. 2000 ve üzeri olsaydı en azından kendisini daha az şarj ederdik.
Kimler almamalı?
-Hızlı şarj beklentisi olanlar almamalı.
-Bunu takıp oyun oynarım diyenler almamalı. Bakın başlarda da dedim telefonun bataryası ısındığı an şarjı kesiyor. Oyun oynarken zaten her telefonun bataryası çok kısa sürede ısındığı için bu ürün arkada süs niyetine duracak o yüzden o niyetle almayınız.

Özet bir şekilde anlatmaya çalıştım. Her Apple aksesuarı gibi bu parayı hak eder mi? Kesinlikle hayır. Dediğim gibi gayet kullanışlı bir ürün yine de. Anlattıklarıma göre kendi kullanım senaryolarında işe yarayacağını düşünenlerin kafasında artık netleşmiştir. Ürüne puanım 8/10. Bir puanı fiyatından diğer puanı da üstte eksi diye yazdığım sebepten kırdım. Benden bu kadar varsa sorularınız alırım.

İP7 kullanıcısıyım 10W ile şarj ediyordum, gidip 20W adaptör 30W kablo aldım şarj hızım neredeyse %40 azaldı size ilaç gibi gelir.

iPhone 7, 12W ile şarj olabiliyor maksimum. Ya 10W adaptörünüz aslında 10W değil ya da size psikolojik olarak o kadar hızlı şarj oluyormuş gibi hissettiriyor.

iPhone 7, 12W ile şarj olabiliyor maksimum. Ya 10W adaptörünüz aslında 10W değil ya da size psikolojik olarak o kadar hızlı şarj oluyormuş gibi hissettiriyor.

Hocam eskiden 1 saatte %35-40 dolarken şimdi 1 saatte %60 oluyor rahatlıkla çok fark etti. 10W adaptörde orijinal Vestel markaydı sahtekarlık yapacaklarını sanmıyorum pek.

Apple'ın başarısız yolma denemelerinden biri olarak yorumladım. Genel olarak zaten diğer telefonlarda bulunan özelliğin lacivertini bir inovasyon gibi gösterip Battery Pack diyerek benim telefonun pilinin %28'i hacminde bir pille uçuk fiyattan sunmuş.
Haklısınız hocam pil kapasitesi ürünün az onu zaten eksi kısmında belirttim. Ancak gündelik kullanımda çok güzel avantajlar sağlayan bir ürün.

Haklısınız hocam pil kapasitesi ürünün az onu zaten eksi kısmında belirttim. Ancak gündelik kullanımda çok güzel avantajlar sağlayan bir ürün.
Valla hocam ben hayatımda elmaya elimi sürmedim, öyle olunca da 10+ yıl önce kullandığım S5 bile 2800mAh pile sahipti, şu anki S24+ 4900 :D. 1460mAh benim 15 dakika Brawl Stars oynamama falan denk geliyor :D. O yüzden powerbank harici beni paklamaz, zaten şarj hızımı ayarlardan değiştirebiliyorum. Böyle olunca da bu saçma geliyor ister istemez.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı