Apple neden çok cimri?

Neden acaba :)? Yeni telefon çıkart, kamera değiştir. Çok feci fiyatlar biç ama kimse tepki göstermesin, almaya devam etsinler. Siz onlara para kazandırdıkça onlar da cimri olmaya devam eder.

Markaya tapan fanboylar yüzünden. Ne yapsalar "ooooooooğhh Apple yapmış ha" diyerek alıp/savundukları ve hiç ses çıkarmadıkları için adamlar kafasına göre takılıyor.

Ürünlerinin tamirlerini zorla kendilerinde topladılar. Şu an Apple'ın kendisi ve lisanslı olarak tamirini yapan yerler dışında bu işi yapabilen yer sayısı bir elin parmağını geçmez.

İçeriklerinden saçma sapan çıkarımlar yaptılar(örnek: Kutundan şarj aleti çıkmaması/ kulaklık girişini kaldırmak).

İşin kötü yanı, Apple bunları yapınca çoğu marka da bunu takip ediyor ve bu işin sonunda diğer marka kullanıcılarını da etkiliyor. Adamların cimriliği ve paragözlülüğü yüzünden biz de etkileniyoruz.

Android tarafının çoğu özellik konusunda önde olmalarından bahsetmeyeceğim bile.

Saydığım bunca şeye rağmen daha pahalı olduklarını da söyleyeyim.

Ayrıca ürünlerine eklenen çoğu şey rakiplerinde yıllar önceden bulunmasına rağmen, kendi getirdiklerinde devirmsel bir şeymiş gibi sunmaları da çok sinir bozucu.

Adamlar bilmem kaç yıl sonra zorla getirdikleri USB-C'yi durduk yere övmek için lansmanda "şarj edebiliyor!" ibaresi koydu ya. Şaka gibi.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2023-10-15-20-51-48-324_com.google.android.youtube.jpg
    Screenshot_2023-10-15-20-51-48-324_com.google.android.youtube.jpg
    98,1 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleyen: Moderatör:
Apple inovasyonuyla çok ön plana çıkmış bir firma pek çok ürününün taklit edildiğini görebilirsiniz. Maalesef son 3-4 jenerasyondur 120 Hz dışında göze çarpan bir değişime denk gelmedim.

Çok haklısınız. Android ve Android telefonlarda ki özelliklerin çoğu hep iOS ve IPhone'dan çalınan özellikler. Yahu Reeder gibi kalitesiz markaların çoğu IPhone'ların tasarımlarını çalıyor hiç kimse bir şey demiyor. Android 14 ile birlikte gelen özelliklerin neredeyse bütün hepsi iOS 16'dan beri olan şeyler. İnsanlar YouTube'da “En azından GPU'yu %20 güçlendirmemişler.” Diyor şaka gibi 😂🤣🤣. Android'de ki özelliklere bakarsanız çoğunun hep IOS'dan çalınma olduğunu görebilirsiniz.
Aynı zaman da evet Apple son 3-4 jenerasyondur öyle çok büyük değişikliklere gitmiyor. Sadece biraz güçlendirilmiş yeni bir SoC, biraz daha iyileştirilmiş bir kamera, ve de tasarım da çok ufak değişiklikler. Apple ya Valve'ın yaptığı gibi arka planda farklı bir şeyler ile uğraşıyor, ya da bilerek gerçekten insanlar alıyor diye böyle bir şey yapıyor.

Hiç düşünmeyen, markanın kölesi olmuş insanlar daha ilk dakikalarında satın aldıkları için umursamıyorlar.
Emin olun her Apple kullanıcısı öyle değil. Bazıları senden benden bile zeki, ne kadar kolay laf söylemek.

Yazılımı geliştirmek için gece uyumayan Apple yazılımcılarını bile mi düşünmüyorsunuz? İşte siz nankörsünüz. Sadece alamayınca laf edersiniz. Yazık size. Apple gibi bir markanın değerini çok iyi bildiğim için kendimle gurur duyuyorum ben!

Emin olun her Apple kullanıcısı öyle değil. Bazıları senden benden bile zeki, ne kadar kolay laf söylemek.

Yazılımı geliştirmek için gece uyumayan Apple yazılımcılarını bile mi düşünmüyorsunuz? İşte siz nankörsünüz. Sadece alamayınca laf edersiniz. Yazık size. Apple gibi bir markanın değerini çok iyi bildiğim için kendimle gurur duyuyorum ben!
Sevgili arkadaşım, yani öyle bir şey söylemişsin ki. Hem üsttekine laf atıyorsun ne kadar kolay laf söylemek diye, hem de sonra alamayınca laf edersiniz diyorsun. Alamadığını nerden biliyorsun ? Adamın bahsettiği de bu işte, parayla satın alınan bir ürünü aldın diye gurur bile duyuyormuşsun Epıl sana zaten daha ne satabilir. Gurur satmışlar.
Demek ki kutudan bir şey daha çıkarmanın zamanı gelmiş.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı