Merhaba arkadaşlar!
İlk ses ile ilgili aldığım cihazın incelemesini yapıyorum.
Hazırsanız başlayalım.
Apple USB-C 3.5mm Headphone Jack Adapter (USB DAC)
İlk olarak demek istediğim, bu alet çok ama çok küçük. Tahmin ettiğinizden daha da küçük olabilir. Kutunun boyutu 7 cm. DAC'în ise 8cm.
İkinci olarak, bu DAC, odyofil dünyasında çok popüler fiyatı ve sesi açısından.
İncelemeye başlamadan önce size DAC nedir onu anlatmak istiyorum.
DAC(Digital-Analog Converter) [Dijital-Analog Dönüştürücü]
Farkında olmasanız bile telefonunuzda bile bir DAC/AMP vardır aslında. Fakat hiçbir zaman telefon içinde gelen DAC/AMP, dedicated yani harici DAC/AMP'lere karşı kafa tutamaz (Hi-Res sertifikası olan telefonlar istisnadır)
DAC, Schiit Magni 3 gibi RCA gerektiren amfiler için gereklidir [Buraya yine bir istisna daha koyuyorum, eğer bilgisayarınızın çıkışı iyi ise DAC gerekmez, ancak iyi değilse ses kalitesini arttırmak için gereklidir].
Şimdi gelelim özelliklere;
Sampling ve Çözünürlük = 16bit/24bit, 44kHz/48kHz
Çıkış = 1Vrms
Fiyat = 89TL
Ben ses açısından biraz beklerdim şahsen. Ancak bu da yine kötü değil.
Tabii ki bir MQA destekli şarkıyı son kalitede dinleyemezsiniz ancak yine 1411kbps şarkıları rahatça dinleyebilirsiniz.
Bu DAC benim telefonumda çok sesli çalışmadı [Android telefonlarda normal], bu yüzden USB Audio Player Pro kullanıyorum. Hem ileride MQA destekli bir DAC alındığında o DAC'i destekliyor, hem de bit-perfect ile donanımdan direk ses kontrolü yapabiliyorsunuz. Yazılımın fiyatı 60TL, Trial versiyonu mevcut. USB Audio Player Pro açıkken Apple Music/Spotify kullanamazsınız, ses bozulur. Tidal ve Qobuz gibi servisleri bağlayabilirsiniz.
Benim telefonumda Hi-Res şarkı olmadığı için 256kbps M4A şarkılarla test ettiğim zaman, 100% sesteyken 2 tık aşağı indirme gereği duyuyorum çünkü biraz sesli.
Not: Bu DAC'in çıkış voltajı biraz düşük olduğu için bunu sadece verimli IEM ve düşük empedanslı kulaklıklarda kullanırsanız iyi performans alırsınız.
Mesela bir KZ ZS10 Pro veya SHP9500 ile kullanırsanız, gayet iyi ses alırsınız.
Verdiğim puan: 8/10
Bu fiyata alabileceğiniz en iyi başlangıç DAC/AMP olabilir.
Okuduğunuz için teşekkür ederim.
İlk ses ile ilgili aldığım cihazın incelemesini yapıyorum.
Hazırsanız başlayalım.
Apple USB-C 3.5mm Headphone Jack Adapter (USB DAC)

İlk olarak demek istediğim, bu alet çok ama çok küçük. Tahmin ettiğinizden daha da küçük olabilir. Kutunun boyutu 7 cm. DAC'în ise 8cm.
İkinci olarak, bu DAC, odyofil dünyasında çok popüler fiyatı ve sesi açısından.
İncelemeye başlamadan önce size DAC nedir onu anlatmak istiyorum.
DAC(Digital-Analog Converter) [Dijital-Analog Dönüştürücü]
Farkında olmasanız bile telefonunuzda bile bir DAC/AMP vardır aslında. Fakat hiçbir zaman telefon içinde gelen DAC/AMP, dedicated yani harici DAC/AMP'lere karşı kafa tutamaz (Hi-Res sertifikası olan telefonlar istisnadır)
DAC, Schiit Magni 3 gibi RCA gerektiren amfiler için gereklidir [Buraya yine bir istisna daha koyuyorum, eğer bilgisayarınızın çıkışı iyi ise DAC gerekmez, ancak iyi değilse ses kalitesini arttırmak için gereklidir].
Şimdi gelelim özelliklere;
Sampling ve Çözünürlük = 16bit/24bit, 44kHz/48kHz
Çıkış = 1Vrms
Fiyat = 89TL
Ben ses açısından biraz beklerdim şahsen. Ancak bu da yine kötü değil.
Tabii ki bir MQA destekli şarkıyı son kalitede dinleyemezsiniz ancak yine 1411kbps şarkıları rahatça dinleyebilirsiniz.
Bu DAC benim telefonumda çok sesli çalışmadı [Android telefonlarda normal], bu yüzden USB Audio Player Pro kullanıyorum. Hem ileride MQA destekli bir DAC alındığında o DAC'i destekliyor, hem de bit-perfect ile donanımdan direk ses kontrolü yapabiliyorsunuz. Yazılımın fiyatı 60TL, Trial versiyonu mevcut. USB Audio Player Pro açıkken Apple Music/Spotify kullanamazsınız, ses bozulur. Tidal ve Qobuz gibi servisleri bağlayabilirsiniz.
Benim telefonumda Hi-Res şarkı olmadığı için 256kbps M4A şarkılarla test ettiğim zaman, 100% sesteyken 2 tık aşağı indirme gereği duyuyorum çünkü biraz sesli.
Not: Bu DAC'in çıkış voltajı biraz düşük olduğu için bunu sadece verimli IEM ve düşük empedanslı kulaklıklarda kullanırsanız iyi performans alırsınız.
Mesela bir KZ ZS10 Pro veya SHP9500 ile kullanırsanız, gayet iyi ses alırsınız.
Verdiğim puan: 8/10
Bu fiyata alabileceğiniz en iyi başlangıç DAC/AMP olabilir.
Okuduğunuz için teşekkür ederim.
Son düzenleyen: Moderatör: