APU - GPU sistem nedir?

AyazKizilkaya

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, geçenlerde bir yerde gördüm birisi RAM yükseltme yapsam FPS artar mı diyordu. Cevap olarak bazı kişiler APU sistem ise çok artar GPU sistem ise fazla artmaz demiş. APU ve GPU sistem nedir? Farklılıkları nelerdir?

Merhaba, geçenlerde bir yerde gördüm birisi RAM yükseltme yapsam FPS artar mı diyordu. Cevap olarak bazı kişiler APU sistem ise çok artar GPU sistem ise fazla artmaz demiş. APU ve GPU sistem nedir? Farklılıkları nelerdir?
işlemciye gömülmüş ekran kartlı sistem ( Ekran kartı yok haricen)
GPU ise ekran kartı haricen takılan PCI-E slota.

APU sistem ekran kartı işlemciye dahil sistem demek eğer RAM yükseltirsen ekran kartının VRAM'ı artmış oluyor ve eğer çift kanala tamamlarsan daha da güzel prformans farkı elde edersin eğer sisteminde harici GPU var ise taktığın RAM o GPU için VRAM olmayacak ama sistemdeki RAM artacağından yine bir performans artısı göreceksin ancak APU sistem kadar değil.

APU sistem işlemcinin dahili grafik kartının kullanıldığı, genelde harici ekran kartı olmayan sistemdir. APU'larda çift kanal daha çok performans arttırıyor çünkü işlemcinin grafik kartı VRAM'ini RAM'den alıyor.

Diğeri ise harici ekran kartı takılan, işlemcinin dahili grafik kartına ihtiyaç duyulmayan sistemdir.

APU sistemde ekran kartı yoktur, işlemcinin kendi içindeki grafik birimi vardır, GPU sistemde ise fiziksel olarak bir ekran kartı vardır, GPU sistemlerin performansları APU sistemlere göre daha fazla olur.

Apu işlemcinin içindeki ekran kartıdır. Belleklerini bilgisayarınızdaki ramlerden alır.

GPU ise harici ekran kartıdır kendi bellekleri mevcuttur.

Çift kanal yapmak her iki sistemdede fps arttırır ama apu sistemlerde daha fazla arttırır.

APU sistemde ekran kartı yoktur, işlemcinin kendi içindeki grafik birimi vardır, GPU sistemde ise fiziksel olarak bir ekran kartı vardır, GPU sistemlerin performansları APU sistemlere göre daha fazla olur.

Hayır APU sistemlerde ekran kartı var ben APU sistem kullanıyorum ve ekran kartı var.

Teşekkürler peki Intel işlemcili ve onboard Intel 0 MB ekran kartlı Casper laptopa (eski ve 2 GB RAM var) RAM artışı yapsam APU sistemde olduğu gibi performans artışı olur mu? Windows 10 Home kullanıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı