APU sistem ile harici ekran kartı performansı nasıl olur?

Selam, ben GameGaraj, Sinerji gibi mağazalardan hazır sistem alacağım. Kredi kartımın limiti (7.500 TL) yetmediği için, APU sisteme yöneldim, aldıktan sonraki ay ise harici bir ekran kartı alıp sistemi tamamlamayı düşünüyorum, monitör, klavye ve fare bende mevcut. Ancak kafama takılan bir soru var: Normal full set harici ekran kartlı bir sistem ile (APU sistem + harici ekran kartlı) sistem aynı performansı verir mi? İkisinin de işlemcisi, RAM'i, ekran kartı aynı olmak şartıyla. Yani ikinci sistem diğerine göre daha mı az performanslı çalışır ve başka dezavantajları var mı?
Intel işlemci gibi dahili GPU + harici ekran kartı olarak kullanırsınız. Sorun oluşturmaz yani. Ancak RAM'den bir miktar çalacağı için rezerve edilmiş bellek miktarını düşürmenizi öneririm.

Kesin demedim, hafiften yapabilir. 12400F için 1080P'de maksimum 3070 besler deniyordu. 5600G, 12400F'ten güçsüz; RX 6800, RTX 3070'ten güçlü olduğuna göre yapabilir.
i5-11400f ile RX 6700 XT kullanıyorum. Gayet rahat. Ryzen 5 5600g %1-2 daha güçlü.
PCI-e 3.0 yüzünden handikap yaşanan kartlarda performans kaybı olabilir. RX 6700 XT'de öyle bir handikap yoktur herhalde.

Intel işlemci gibi dahili GPU + harici ekran kartı olarak kullanırsınız. Sorun oluşturmaz yani. Ancak RAM'den bir miktar çalacağı için rezerve edilmiş bellek miktarını düşürmenizi öneririm.
4,700tl ye Sapphire Rx 6600 8gb buldum, bu kartı alıp bir Apu sistemle birleştirsem, alacağım Apu sistemin işlemcisi, anakartı modeli en az ne olmalı?

Rx 6600 kart ile bu sistem uyar mı acaba?
Ucuza getirmeye çalışıyorum 🙂

4,700tl ye Sapphire Rx 6600 8gb buldum, bu kartı alıp bir Apu sistemle birleştirsem, alacağım Apu sistemin işlemcisi, anakartı modeli en az ne olmalı?

Rx 6600 kart ile bu sistem uyar mı acaba?
Ucuza getirmeye çalışıyorum 🙂
O sistem zayıf kalır. 4 çekirdek işlemci yetmez artık. Ryzen 5 5600g almaya bakın.

O sistem zayıf kalır. 4 çekirdek işlemci yetmez artık. Ryzen 5 5600g almaya bakın.
O halde toplama alsam daha fazla öder miyim? Rx 6600 veya eşdeğer ekran kartlı hazır sistem en az 11bin ile 13bin arasında seyrediyor, haliyle kartımın limiti yetmiyor. GTX 1650'li sistem alabilirim ama 8bin çok fiyat. İlk olarak üstte yazdığım ekran kartını alıp diğer donanımları da ayrı ayrı mı alsam bilemedim. Siz ne önerirsiniz?

O halde toplama alsam daha fazla öder miyim? Rx 6600 veya eşdeğer ekran kartlı hazır sistem en az 11bin ile 13bin arasında seyrediyor, haliyle kartımın limiti yetmiyor. GTX 1650'li sistem alabilirim ama 8bin çok fiyat. İlk olarak üstte yazdığım ekran kartını alıp diğer donanımları da ayrı ayrı mı alsam bilemedim. Siz ne önerirsiniz?
4650G veya 5600G'li hazır veya toplama sistemlere yönelirseniz daha iyi olur.

5700G veya 5600G ile güzel bir ekran kartı kullanabilirsiniz. APU olarak güçlü oyunları düşük ayarlarda 30-40 FPS oynatabilir. Ekran kartı alana kadar idare eder.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı