APU sistem toplama

patatespc

Hectopat
Katılım
15 Ekim 2020
Mesajlar
61
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ben bir APU sistem toplayacağım ve neler alacağımı bilmiyorum. Hangi parçalar gerekli yani toplamam için neler almalıyım? Parçaları sayar mısınız?
 
Tabii ki hemen sayayım;
İşlemci(İçinde grafik birimi bulunmasına dikkat edin),
SSD/HDD,
RAM,
Anakart,
PSU,
Kasa(Zorunlu değil) bunları almanız yeterli olur.

Intel işlemcilerin hemen hemen hepsinde dahili grafik birimi bulunmakta sadece "F" ibaresine sahip Intel işlemcilerde grafik birimi yok, Ryzen işlemcilerde ise sadece "G" ibaresine sahip işlemcilerde dahili grafik birimi bulunmakta. Benim tavsiyem yeni çıkacak işlemcileri beklemeniz.
 
Tabii ki hemen sayayım;
İşlemci(İçinde grafik birimi bulunmasına dikkat edin),
SSD/HDD,
RAM,
Anakart,
PSU,
Kasa(Zorunlu değil) bunları almanız yeterli olur.

Intel işlemcilerin hemen hemen hepsinde dahili grafik birimi bulunmakta sadece "F" ibaresine sahip Intel işlemcilerde grafik birimi yok, Ryzen işlemcilerde ise sadece "G" ibaresine sahip işlemcilerde dahili grafik birimi bulunmakta. Benim tavsiyem yeni çıkacak işlemcileri bekl
 
Bu APU yerine GT 1030 daha mı iyi olur sanki? Ucuzda biraz APU'dan daha iyi diyorlar.
Öncelikle yazım kurallarına dikkat etmenizi öneririm, çünkü ban yiyebilirsiniz :). Sorunuza cevabım ise harici ekran kartları çoğunlukla APU'dan iyidir, fakat alacağınız APU Ryzen 5 3400G gibi yeni nesil bir APU ise artık çok eskide kaldı diyebileceğimiz GT 1030'dan daha iyi olacağını düşünüyorum.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı