APU sistemde kullanılan GPU nasıl anlaşılır?

Ahmet efe K

Hectopat
Katılım
14 Haziran 2018
Mesajlar
35
Sistemimde AMD A8 9600 var ve bu APU işlemci. Ekran kartı olarak ise Nvidia GT 1030 var. Ben şimdi hangisi çalışıyor nasıl öğreneceğim? GT 1030 kullanmak istiyorum. Bir de RAM 8 GB ama 6,93 kullanabiliyormuşum, neden?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Monitör kablosu harici ekran kartınızda takılı olması gerekiyor. Ayrıca BIOS üzerinden APU ekran kartını kapatabilirsiniz.
 
Muhtemelen BIOS'tan dahili ekran kartına bellek verdiğin için kullanılabilir RAM düşük. Görüntü aktardığın kabloyu ekran kartının girişine takarsan ekran kartı, anakart girişine takarsan dahili grafik yongası kullanılır. Görüntü kablosunu ekran kartına takıp BIOS'tan dahili grafiği devre dışı bırakabilirsin, en azından ona kaptırdığın RAM'leri geri alabilirsin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'tan nasıl kapatıcam bilen var mı?

Kapatmayacaksın. Kabloyu zaten harici kartına taktığında APU otomatik olarak devre dışı kalıyor.

Ayrıca Aygıt Yöneticisi > Görüntü Bağdaştırıcıları altından ekran görüntüsü paylaş.
 
Aynı olay benim başımada geldi korkmana gerek yok Recep abinin dediği gibi Aygıt Yöneticisine girdim ve Görüntü Bağdaştırıcılarından Apu Grafik Kartını devre dışı bıraktım. Sorun çözüldü. Sakın Apu grafik kartını tamamen kaldırma o zaman hiç görüntü alamayabilirsin. Sadece devre dışı bırak GT1030 ekran kartınında aktif olduğundan emin ol.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı