APU sisteme ekran kartı takıldıktan sonra işlemci %100 çalışıyor

Makaleler
4
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 3 3100
GIGABYTE A320M S2H
XPG Gammix D30 (2x8 16GB)
Sapphire Rx 470 Nitro O.C
Zalman ZM500-LXII
Merhaba.
AMD Ryzen 3 2200G
GIGABTE A320M S2H
XPG Gammix D30 RAM
Sapphire Nitro RX 470 4 GB ekran kartı.
Sistemim bu. Bugün RX 470'i ekledim. Oyuna girip test yaptığım zaman sadece oyun değil, normal kullanımda işlemci sürekli %100. Ekran kartı yokmuş gibi davranıyor sistem. BIOS ayarlarından dahili grafik birimini devre dışı bıraktım hala çözülemedi. Bir türlü anlayamadım oyunlarda sürekli FPS düşmesi yiyorum.
Bu arada ekran kartının adını seçerek Adrenalini yükledim. Hala aynı.

Ekran Görüntüsü (5).png

2200G ile RX 470 darboğaz verebilir. Grafik ayarları yüksekte olsun. RAM tek ise zaten daha çok verir.

Merhaba dostum. İşlemcin ekran kartını besleyemiyor olabilir. Ani FPS düşmeleri oluyor mu oyun içinde? Bu arada konu ile alakası ancak Görev Yöneticisini tam olarak nasıl renkli yaptın?

2200G ile RX 470 darboğaz verebilir. Grafik ayarları yüksekte olsun. RAM tek ise zaten daha çok verir.

RAM çift kanal 2X8. nasıl eksik yazmışım bilmiyorum özür dilerim. RX 470 ile darboğaz yapması garipmiş. :/

Merhaba dostum. İşlemcin ekran kartını besleyemiyor olabilir. Ani FPS düşmeleri oluyor mu oyun içinde? Bu arada konu ile alakası ancak Görev Yöneticisi'ni tam olarak nasıl renkli yaptın?

Ani FPS düşmesinden ziyade çok dalgalı. Yani ara ara PUBG'de yüksek ayarlarda ölçekleme %98'de 60-70 arası idi. Bir aralar 50'ye falan düşüyordu. Bence bu kartın hakkı bu değil.

Görev Yöneticisi ise bugün format attım. Windows 11'de sekmeli Görev Yöneticisi geldi.

470 ile 570 arasında zaten 3-5 FPS fark var. 570 ile darboğaz yaşayanlar var. Bunda da aynı sıkıntı var. Sanallaştırma açıp deneyin. BIOS üzerinden SVM diye bir ayar olması lazım.

470 ile 570 arasında zaten 3-5 FPS fark var. 570 ile darboğaz yaşayanlar var. Bunda da aynı sıkıntı var. Sanallaştırma açıp deneyin. BIOS üzerinden SVM diye bir ayar olması lazım.
Hala aynı hocam.

Oyun içi değerlere Afterburner ile baktınız mı?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı