Yeni işlemci ve ekran kartı takıldıktan sonra yapılması gerekenler neler?

Anakart: A320MS2H BIOS son sürüm.
İşlemci: R5 1600 AF'den R5 5600'e geçiş yaptım.
Ekran kartı: RX460'dan RX 6600XT geçiş yaptım.

Sizlere birkaç sorum olacak:
Yeni işlemci ve anakarta geçtim kurulması ve yapılması gerekenler nelerdir? Detaylı açıllarsanız çok memnun kalırım.

İşlemci yönünde çekirdeklerin voltaj ayarı vs gibisinden yazılar okumuştum daha önce, hiç yapmadım. Önerir misiniz, nasıl yapılır?

BIOS'tan bu işlemci için yapılması gerekenler neler, herhangi bir özellik açmam gerekiyor mu?

CPU testlerim aşağıdadır, Max yükte 67 derece gördü kule tipi soğutucu ile değerleri iyi midir?
(AMD Software Adrenalin son sürümü kuruldu)

Hocam sizin sisteminizde nasıl olur bilmiyorum ama benim sistemimde (özellikler daha fazla kısmımda yazıyor) ben BIOS üzerinden overclock yaptım ve verim alabiliyorum. MSI anakartlarda 450MHz otomatik arttıran OC Genie var. Sizin kartınızda varsa ve eğer sıcaklıklar fırlamıyorsa size de öneririm.

Anakart: A320MS2H BIOS son sürüm.
İşlemci: R5 1600 AF'den R5 5600'e geçiş yaptım.
Ekran kartı: RX460'dan RX 6600XT geçiş yaptım.

Sizlere birkaç sorum olacak:
Yeni işlemci ve anakarta geçtim kurulması ve yapılması gerekenler nelerdir? Detaylı açıllarsanız çok memnun kalırım.

İşlemci yönünde çekirdeklerin voltaj ayarı vs gibisinden yazılar okumuştum daha önce, hiç yapmadım. Önerir misiniz, nasıl yapılır?

BIOS'tan bu işlemci için yapılması gerekenler neler, herhangi bir özellik açmam gerekiyor mu?

CPU testlerim aşağıdadır, Max yükte 67 derece gördü kule tipi soğutucu ile değerleri iyi midir?
(AMD Software Adrenalin son sürümü kuruldu)
DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırıp yenisini yükleyin. CPU zaten serin çalışıyor bir problem göremedim herhangi bir bios ayarı yapmaya gerek yok bence. Bios resetlenebilir her duruma karşılık temiz kurulum da zorunlu bir şey değil yaparsanız iyi olur.

Her kafadan farklı bir ses çıkmış formatlamıştım zaten biosu da güncelledim xmp de açtım ekran kartı driverını da kurdum işlemcim gözüküyor sistemde

Temiz kurulum yap yeni işlemciye adapte olsun.
Bir de dereceler çok iyi Max 67 derece gayet iyi.
Mahalle bilgisayarcılarının "format atarız" kafası bu. Ne cahil cahil cevaplar bu konudakiler böyle ya. Sadece DDU ile eski ekran kartı sürücüsünü kaldırıp yenisini kuracak bu kadar. Bir de önceki işlemci için herhangi bir voltaj veya frekans ayarı varsa onları değiştirir veya BIOS ayarlarını sıfırlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı