Daha fazla
- Meslek
- Web Yazılım
Hala chipset sürücüsü ile işlemci arasındaki bağlantıyı hem bilmiyorsun, hem de yarım yamalak anlatmaya çalışıyorsun. Ben chipset kuruyorum sen merak etme, kursan da çalışacak, kurmasan da çalışacak o işlemci. Hem de çakışmadan. İşlemci değişiminde chipset güncellemene gerek yok çünkü alakası yok. Anakartı değiştirince chipset sürücüsü değiştir desen anlayacağım ama o da yok. Her neyse sidik yarıştıracaksak 10K mesajım ve 42 çözümüm var, forumda yardım ettiğim kişi sayısı ve rehberlerimin sayısı senin mesajlarından daha fazla. O yüzden bence sen ilk 0 ve 1'den başlayıp bu konuya doğru gelebilirsin.Direkt olarak sizin cümlelerinizi alıntılıyorum; “işlemci komut seti ile haberleşmeye yarayan aygıtın adıdır. Sürücüsü yoktur, chipset ile de alakası yoktur, o da anakartla alakalı yani güncellemesen de olur.” burada işlemci ve chipsetin bir alakasının olmadığını siz söylediniz. Gördüğünüz gibi, benim okumakta ya da okuduğumu anlamakta bir sorunum yok maalesef çünkü bunlar direkt olarak sizin kurduğunuz cümleler. Alıntıladığımı söyleyen siz bu sefer de “anakart chipsetinle işletim sistemi arasındaki iletşimi stabilize edersiniz” diyen siz. Bu stabiliteye işlemcinin diğer bileşenlerle iletişiminin iyileştirilmesi yapılmadan nasıl ulaşılabileceğini açıklayabilir misiniz bana lütfen? Ben chipset sürücüsünün işlemci ile alakası olduğunu zamnetmiyorum. Direkt olarak işlemciyle de alakalı diyorum. Sadece işlemci değil tüm anakart bileşenleriyle, PC'yi oluşturan ve işletim sisteminin çalışmasını sağlayan tüm bileşenler etkisi olduğunu söylüyorum. Umarım zamanla bilgilenirsin, evet öğrenmemek ayıp yine umarım öğrenirsin demekten başka çarem kalmıyor maalesef sizin adınıza. Daha kapmanız ya da öğrenmeniz gereken birçok şey var belli ki. Bunun için size ilk tavsiyem işletim sistemi ve PC bileşenleri arasındaki ilişkinin nasıl kurulduğuna, işlendiğine dair birkaç yararlı, öğretici, eğitici makaleler falan okumanız olacak. Ya da boş verin chipseti hiç kurmadan PC'nizi kullanmaya devam edin.![]()
Daha da münakaşaya girmeyeceğim.