Yeni işlemci ve ekran kartı takıldıktan sonra yapılması gerekenler neler?

Direkt olarak sizin cümlelerinizi alıntılıyorum; “işlemci komut seti ile haberleşmeye yarayan aygıtın adıdır. Sürücüsü yoktur, chipset ile de alakası yoktur, o da anakartla alakalı yani güncellemesen de olur.” burada işlemci ve chipsetin bir alakasının olmadığını siz söylediniz. Gördüğünüz gibi, benim okumakta ya da okuduğumu anlamakta bir sorunum yok maalesef çünkü bunlar direkt olarak sizin kurduğunuz cümleler. Alıntıladığımı söyleyen siz bu sefer de “anakart chipsetinle işletim sistemi arasındaki iletşimi stabilize edersiniz” diyen siz. Bu stabiliteye işlemcinin diğer bileşenlerle iletişiminin iyileştirilmesi yapılmadan nasıl ulaşılabileceğini açıklayabilir misiniz bana lütfen? Ben chipset sürücüsünün işlemci ile alakası olduğunu zamnetmiyorum. Direkt olarak işlemciyle de alakalı diyorum. Sadece işlemci değil tüm anakart bileşenleriyle, PC'yi oluşturan ve işletim sisteminin çalışmasını sağlayan tüm bileşenler etkisi olduğunu söylüyorum. Umarım zamanla bilgilenirsin, evet öğrenmemek ayıp yine umarım öğrenirsin demekten başka çarem kalmıyor maalesef sizin adınıza. Daha kapmanız ya da öğrenmeniz gereken birçok şey var belli ki. Bunun için size ilk tavsiyem işletim sistemi ve PC bileşenleri arasındaki ilişkinin nasıl kurulduğuna, işlendiğine dair birkaç yararlı, öğretici, eğitici makaleler falan okumanız olacak. Ya da boş verin chipseti hiç kurmadan PC'nizi kullanmaya devam edin. 👍
Hala chipset sürücüsü ile işlemci arasındaki bağlantıyı hem bilmiyorsun, hem de yarım yamalak anlatmaya çalışıyorsun. Ben chipset kuruyorum sen merak etme, kursan da çalışacak, kurmasan da çalışacak o işlemci. Hem de çakışmadan. İşlemci değişiminde chipset güncellemene gerek yok çünkü alakası yok. Anakartı değiştirince chipset sürücüsü değiştir desen anlayacağım ama o da yok. Her neyse sidik yarıştıracaksak 10K mesajım ve 42 çözümüm var, forumda yardım ettiğim kişi sayısı ve rehberlerimin sayısı senin mesajlarından daha fazla. O yüzden bence sen ilk 0 ve 1'den başlayıp bu konuya doğru gelebilirsin. :)

Daha da münakaşaya girmeyeceğim.

Hala chipset sürücüsü ile işlemci arasındaki bağlantıyı hem bilmiyorsun, hem de yarım yamalak anlatmaya çalışıyorsun. Ben chipset kuruyorum sen merak etme, kursan da çalışacak, kurmasan da çalışacak o işlemci. Hem de çakışmadan. İşlemci değişiminde chipset güncellemene gerek yok çünkü alakası yok. Anakartı değiştirince chipset sürücüsü değiştir desen anlayacağım ama o da yok. Her neyse sidik yarıştıracaksak 10k mesajım ve 42 çözümüm var, forumda yardım ettiğim kişi sayısı ve rehberlerimin sayısı senin mesajlarından daha fazla. O yüzden bence sen ilk 0 ve 1'den başlayıp bu konuya doğru gelebilirsin. :)

Daha da münakaşaya girmeyeceğim.

👍 👍 👍

Anakart: A320MS2H BIOS son sürüm.
İşlemci: R5 1600 AF'den R5 5600'e geçiş yaptım.
Ekran kartı: RX460'dan RX 6600XT geçiş yaptım.

Sizlere birkaç sorum olacak:
Yeni işlemci ve anakarta geçtim kurulması ve yapılması gerekenler nelerdir? Detaylı açıllarsanız çok memnun kalırım.

İşlemci yönünde çekirdeklerin voltaj ayarı vs gibisinden yazılar okumuştum daha önce, hiç yapmadım. Önerir misiniz, nasıl yapılır?

BIOS'tan bu işlemci için yapılması gerekenler neler, herhangi bir özellik açmam gerekiyor mu?

CPU testlerim aşağıdadır, Max yükte 67 derece gördü kule tipi soğutucu ile değerleri iyi midir?
(AMD Software Adrenalin son sürümü kuruldu)

Neden A320.
Takıldığım yer orası.

Temiz kurulum önerenlere “cahil” denilmiş, “mahalle bilgisayarcısı” denilmiş. 😂 şöyle bir surumda temiz kurulum öneren insanlar sistemde olası bir çakışmanın, hatanın önüne geçmek isteyen kişilerdir. “adapte olmak, kaynaşmak” konusuna bende katılmıyorum fakat konu bilgisayar ve upgrade olunca garantici olmak en mantıklısı.

Evet doğru olanı temiz kurulum yapmaktır aksi taktirde Intel ve AMD chipleri çalışabilir ve tam performansı yansıtmaz.

Neden A320.
Takıldığım yer orası.
Elimde yedek olarak o vardı şuan için de yeterli benim için. İşlemci ve ekran kartını bios güncellemesi ile destekliyor b450 2000tl bandında. Argb veya m2(ihtiyacım) takıntım yok. Bu bütçe bandında gayet performanslı bir sistem testlerimin sonucu. Şuan için işimi gördüğünden dolayı daha sonra üst anakartlara geçeceğim. Tuhaftır ki bu anakart r7 5800x3d' yi de destekliyor.

Anakart: A320MS2H BIOS son sürüm.
İşlemci: R5 1600 AF'den R5 5600'e geçiş yaptım.
Ekran kartı: RX460'dan RX 6600XT geçiş yaptım.

Sizlere birkaç sorum olacak:
Yeni işlemci ve anakarta geçtim kurulması ve yapılması gerekenler nelerdir? Detaylı açıllarsanız çok memnun kalırım.

İşlemci yönünde çekirdeklerin voltaj ayarı vs gibisinden yazılar okumuştum daha önce, hiç yapmadım. Önerir misiniz, nasıl yapılır?

BIOS'tan bu işlemci için yapılması gerekenler neler, herhangi bir özellik açmam gerekiyor mu?

CPU testlerim aşağıdadır, Max yükte 67 derece gördü kule tipi soğutucu ile değerleri iyi midir?
(AMD Software Adrenalin son sürümü kuruldu)
Ekran kartı sahte olabilir ama yinede orjinal olabilir eğer ucuz Bi ekran kartı alırsan az ömürlü oluyor pahalı alırsan değişiyor ucuzla ama yine de kontrol et

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı