Araba nasıl iyi kullanılır?

Makaleler
1
Arkadaşlar 23 yaşındayım ehliyetimi mayıs'ta aldım birkaç kez manuel aracımız ile trafiğe çıktım yanımda babam da vardı birkaç kez stop ettirdim tabii.

Bugün gece sürmek istediğimi söyledim ve ısrar ettim vermekte pek gönlü yok kaza yaparsan beni arama diyor. Ve bu sefer tek başıma süreceğim.

Dar yollara girmeden caddede gezineceğim siz ne önerirsiniz? Nasıl geliştiririm kendi mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar 23 yaşındayım ehliyetimi mayıs'ta aldım birkaç kez manuel aracımız ile trafiğe çıktım yanımda babam da vardı birkaç kez stop ettirdim tabii.

Bugün gece sürmek istediğimi söyledim ve ısrar ettim vermekte pek gönlü yok kaza yaparsan beni arama diyor. Ve bu sefer tek başıma süreceğim.

Dar yollara girmeden caddede gezineceğim siz ne önerirsiniz? Nasıl geliştiririm kendi mi?

Tali yol cikislarina bak gozun yolda olsun. Araba surmek bana gore sure sure gelisir hocam sansinizi deneyin.

Yanınızda süren olduğunda kendiniz sürüyor gibi sağ sol arka görüş kontrollerini yapmaya alıştırın kendinizi. Araç sürerken istemeseniz de kas hafızası olarak bakıyor olacaksınız. Aracı yokuşta kaldırma park etme vs gibi şeyler tecrübe edindikçe gelişecektir ki anlık olarak yapmanız gereken şeyler değil hata ve telafisi mümkün. Trafikte en önemli nokta görüş. Görüş almadan şerit değiştirilmez yola çıkılmaz.

Arkadaşlar tavsiyeler için teşekkür ederim. Hafif yokuşta geri kaçmaması için frene basıyorum o esnada kavrama noktasını nasıl bulacağım? Araç megane 3 2012 dizel.

Arkadaşlar tavsiyeler için teşekkür ederim. Hafif yokuşta geri kaçmaması için frene basıyorum o esnada kavrama noktasını nasıl bulacağım? Araç Megane 3 2012 dizel.

Frene basın, debriyajı yavaş yavaş çekin. Araba ben hazırım freni bırakırsan kalkacağım diye bağırdığı zaman anlarsın. O zaman debriyajı ellemeyin o halde kalsın, frenden ayağınızı çekip gaza hafif dokunun. Araç ilerledikçe gaz verip debriyajı tamamen çekin.

Araba ben hazırım freni bırakırsan kalkacağım diye bağırdığı zaman anlarsın.

Anlamazsan önemli değil frenden ayağını çekersin bakarsın araba arkaya gidiyorsa frene geri basar ama bu sefer debriyajı biraz daha çekersin. Ayağını frenden kaldırdığında araba zaten geri gitmiyorsa kavrama noktasındasındır.

Frene basın, debriyajı yavaş yavaş çekin. Araba ben hazırım freni bırakırsan kalkacağım diye bağırdığı zaman anlarsın. O zaman debriyajı ellemeyin o halde kalsın, frenden ayağınızı çekip gaza hafif dokunun. Araç ilerledikçe gaz verip debriyajı tamamen çekin.

Anlamazsan önemli değil frenden ayağını çekersin bakarsın araba arkaya gidiyorsa frene geri basar ama bu sefer debriyajı biraz daha çekersin. Ayağını frenden kaldırdığında araba zaten geri gitmiyorsa kavrama noktasındasındır.
Teşekkürler bu gece bu işi halledeceğim.

Öncelikle aynaları anlık olarak kontrol et, önüne değil ileri bak, aynalar gibi deviri, trafik işaretlerini, benzini, hızını ve harareti de anlık olarak kontrol et. Durarken önce debriyaja sonra frene bas, deviri en az 3 en fazla 4'e çıkar. Durunca vitesi boşa al (ya da 1E al) yeniden hareket edince 1. vitesten başla her zaman.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı