Araba önerisi

Arkadaşlar buna kesinlikle bakmanızı istiyorum, çok uyguna bu kilometre müthiş kendi yorumlarınızı da katarsanız sevinirim
*Reklam değildir
Hocam fiyati fazla bence. Fordun dizeli
makbuldur. Dizel olsa bu kmde olabilirdi.
Ek olarak focus 2.5 titaniumda mercek farli, sanrooflu, anahtarsiz calistirma ve arka tarafta 230 volt prizli olanlar var mumkunse onu arastirin.

Arkadaşlar buna kesinlikle bakmanızı istiyorum, çok uyguna bu kilometre müthiş kendi yorumlarınızı da katarsanız sevinirim
*Reklam değildir
2006-2009 arasinda ailemde dizeli vardi, 3 sene bindik guzel keyifli bir aractir. Ornekteki aracta gayet iyi bir ornek ancak 2010 model bir araca bu parayi vermem. Ornekteki arac Focus 3 olsa alinir derim cunku daha guncel bir otomobil. Bunun yerine Astra J almak daha mantikli.

Sanki City olabilir Civic değil de, genel anlamda onlar da sorunsuz diye biliyorum.
Hocam Civic'te City'de kotu araclar degiller sadece paralarinin hakkini veren araclar degiller.

Son düzenleme:
Hocam turbo bozmak da maharet ister bence öyle deyip dizel araç sahiplerini de korkutmayalım😁. Egr ve dpf uzun süreli şehir içi kullanımda kotü yakıtla da beraber sorun kurum oluşması kaynaklı sorun olabiliyor. Fakat bence şehir içi kullanımda en büyük mesele kışın dizel ısınmadan stop ediyorsunuz hem üşüyoruz hem motora zararlı. Civicde de size katılıyorum. Güzel araba evet ama değmez bu fiyata. Arka tampon demiri bile yok arabada. Yalıtım falan zaten felaket.
Hocam beceren beceriyor ya. Bende dizel araç kullanıcısıyım ve en büyük şikayetim klimayı açıyorum 10dk sonra sıcak veriyor. Ben o sırada otobana çıkıyorum o zaman ılık veriyor. Benzinde direk ısınıyormuş bu yönden çok güzel.

Hocam beceren beceriyor ya. Bende dizel araç kullanıcısıyım ve en büyük şikayetim klimayı açıyorum 10dk sonra sıcak veriyor. Ben o sırada otobana çıkıyorum o zaman ılık veriyor. Benzinde direk ısınıyormuş bu yönden çok güzel.
Dizel tamamen arabasina ve kullanim sartlarina bagli. Eskiden uzun yol yaptigim icin benim icin mantikliydi. Hem guclu hemde az yakit tuketen araclara bindim, 320d gibi. Bir de benim gibi soguk yerde yasiyorsaniz dizel kisin zulum oluyor. Eskisi kadar yol yapmadigim icin benzinliye dondum daha memnunum.

Belirttiğim arabalardan hangisini seçmeliyim?
Hyundai Accent Blue 1.6
Ford Focus 1.6 Titanium.
Chevrolet Aveo 1.4 SE.
Citroën C-Elysee 1.6 HDi.
Peugeot 301
Fiat Linea 1.3 Multijet Pop.
Opel Astra 1.6 Edition Plus.
Honda Civic 1.6i VTEC Elegance.
Renault Fluence 1.5 dCi Icon
Bütçe: 400-800 bin arası
Ford Focus al geç.

Dizel tamamen arabasina ve kullanim sartlarina bagli. Eskiden uzun yol yaptigim icin benim icin mantikliydi. Hem guclu hemde az yakit tuketen araclara bindim, 320d gibi. Bir de benim gibi soguk yerde yasiyorsaniz dizel kisin zulum oluyor. Eskisi kadar yol yapmadigim icin benzinliye dondum daha memnunum.
Bende uzun yol yapacağım için tercih ettim zaten şehir içinde kullanmıyorum, çevre yolundan ilçeden ilçeye gidiyorum. İzmirde yaşıyorum ama dizel kullanmak sabahları zulüm oluyor banada. Benzinli fazla yakmıyor mu? Yani benim aracım şehir içi dizel VW Polo 4.5 benzinli aynı araba 8 litre. Dizelin litresi 58tl benzinde 55 vardır yani km de 4.40 tl benzinli ama dizelde 2.60 tl.

2006-2009 arasinda ailemde dizeli vardi, 3 sene bindik guzel keyifli bir aractir. Ornekteki aracta gayet iyi bir ornek ancak 2010 model bir araca bu parayi vermem. Ornekteki arac Focus 3 olsa alinir derim cunku daha guncel bir otomobil. Bunun yerine Astra J almak daha mantikli.

Hocam Civic'te City'de kotu araclar degiller sadece paralarinin hakkini veren araclar degiller.
City hayatta önermem

Bende uzun yol yapacağım için tercih ettim zaten şehir içinde kullanmıyorum, çevre yolundan ilçeden ilçeye gidiyorum. İzmirde yaşıyorum ama dizel kullanmak sabahları zulüm oluyor banada. Benzinli fazla yakmıyor mu? Yani benim aracım şehir içi dizel VW Polo 4.5 benzinli aynı araba 8 litre. Dizelin litresi 58tl benzinde 55 vardır yani km de 4.40 tl benzinli ama dizelde 2.60 tl.
Hocam haklısınız ben de ilceden merkeze gidiyorum her gün ortalama 18 km gidiyorum 18 geliyorum. Benzinli bir aracla gittigimde yakit fark ediyor 1.5 kat kadar. bir de uzun yolda araci yuklediginizde benzinli aracin yakit artisi daha fazla oluyor

Hocam haklısınız ben de ilceden merkeze gidiyorum her gün ortalama 18 km gidiyorum 18 geliyorum. Benzinli bir aracla gittigimde yakit fark ediyor 1.5 kat kadar. bir de uzun yolda araci yuklediginizde benzinli aracin yakit artisi daha fazla oluyor
Doğrudur uzun yolda 8 litre yakan araç 5.5 yakıyor dizelde 3.5 yakıyor. Uzun yolda safkan benzinli daha iyi olabilir.

Eskiden sanayi maliyetleri ucuzdu ve yakit farki barizdi. Simdi motor teknolojisi gelisti eskiden benzinli motorlarla dizeller arasinda ciddi yakit farki mevcuttu. Gunumuzde emisyon degerlerini yakalamak icin dizel araclari iyice kistilar diyebiliriz. Arti olarak sanayi maliyetleri cok artti, bir dizel arac ile benzinli arac arasindaki bakim maliyeti farkli malum.

Doğrudur uzun yolda 8 litre yakan araç 5.5 yakıyor dizelde 3.5 yakıyor. Uzun yolda safkan benzinli daha iyi olabilir.
Uzun yolda buyuk hacimli atmosferik bir benzinli ve buyuk hacimli dizel inanilmaz keyiflidir. 2008 model 535d araca kisa da olsa binebilme sansim oldu. Almanya'daki otoban sartlarinda 180-200 arasi (Hiz siniri yok) 6-7 litre civarinda 3 kisi yaktigini bilirim. 150 sabit 4 kisi 4.2 ortalama gormuslugum bile var dusunun 😊 .

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı