Araç bayilerinde araç yok

Eylem Yapan Öğretmenler 'Size Rahat Batıyor' Diyen Engelliyi Dövdüler!
 
Yılları tam hatırlamıyorum ama geçen yıl sanırım, araba satılmadı. Fabrikalar da madem araba satılmıyor, boşa Türkiye'ye göndermeyelim dedi. Sonra bizim halkımızın bir anda araba aşkı tuttu ve 0 araba almaya başladılar.

Ekmek üretmiyorsun, bugün üretmeyelim deyip yarın araba yüklü tırları Türkiye'ye getiremiyorsun. Bunu göremeyen (doğal olarak) Türkiye'ye araba getirmedi. Olan arabaları da galericiler toptan aldı. 5-10 araba birden aldı. Araba başı çok deli para koyarak satmaya başladı.

Bunu gören çakal Türk milleti de üstüne koya koya araba piyasasını balon ettiler.

Sonumuz hayır olsun.
 
Pandemi yüzünden araç üretim sayıları düştü, Türkiye gibi öncelikli olmayan pazarlara stok çok az gönderildi, yerli üretim modellerde stok bulunabildi. Üstüne ülkeye gelen az sayıdaki ithal arabaya da fırsatçı galeriler kondu, üstünden komisyonculuk yapıyorlar.

Daha yakın zamanda bir tanıdığım sıfır diye bir araba aldı, arabanın bu yıl içindeki 4. sahibiydi. Durumun vehametini sizler düşünün, işin içinde fırsatçılık imkanı varsa insanlar bütün etiğini ahlakını çöpe atıp bunu uygular. Sonra sağda solda ahlaktan bahsederler, "gerçekten ihtiyacı" olanların hakkını yediklerini bile kabul etmezler.
 
Turkiye'de üretilen yerli otomobillerin çoğunu yurt dışına gönderiyoruz diye biliyorum öncelik bizde olmadığından. TR'de üretilen aracin stogu bile yok...

Araç gelene kadar 50 kere zam yiyor, gelince bazı bayiler çakal galericilerle anlaşıp toptan satış yapıyorlar sonra araba yok deyip millete 3 4 5 ay sıra veriyorlar. Devlet el atmadığı sürece bu piyasa daha çok coplesir.

Bayiler hain, galeriler çakal, devlet bana dokunmayan yılan 1000 yıl yaşasın kafasında. 10 numara düzen valla.
 
Turkiye'de üretilen yerli otomobillerin çoğunu yurt dışına gönderiyoruz diye biliyorum öncelik bizde olmadığından. TR'de üretilen arayın stogu bile yok...
Aslında burada üretilen bir arabayı Türkiye'ye satmak onlar için daha düşük kâr marjı demek oluyor ancak haklarını yememek lazım. Yerli üretim arabaların satış oranları yükseldi, sayılarında düşüş yok en azından.
 
Aslında burada üretilen bir arabayı Türkiye'ye satmak onlar için daha düşük kâr marjı demek oluyor ancak haklarını yememek lazım. Yerli üretim arabaların satış oranları yükseldi, sayılarında düşüş yok en azından.
Avrupa'da göre işçiliğin düşük olmasıyla dengeleniyor aslında. Zaten üretilenlerin yarısından çoğunu alıp kar marjını iyice yükseltiyorlar. Kalanlar da günümüzde stok sorunu yaşatıyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı