Hocam anakarttan rebar açık olması lazım o kartın düzgün çalışması için. Eski oyunlarda da DXVK yapmanızı öneririm. İşlemcinizde düşük gibi duruyor.
Açık hocam rebar, şuanlık bana uygun olan ekran kartı ve onun için aldığım psuyu iade etmek hocam ileride daha iyisini alırım.
Arkadaşlar DXVK diye bir şey varmış onunla bazı oyunları düzelttim. İyiye işaret. Şimdi Spiderman oyunundan kesit atmak istiyorum. Şimdi ben işlemcimi R5 5600 seviyesine yükselttiğim zaman darboğazsız kaç FPS oynarım tahmini? Genellikle %50-%60 kullanıyor GPU.
DXVK'yı da şöyle açıklayayım mesela;
Batman oynanmayacak derecede kötüydü şimdi 60FPS sabit. Ancak arada bir drop olup 40-45FPS'e düşüyor. Baktığımda ise GPU anlık düşüş yaşadığı için oluyor yani olay yine işlemcide.
Witcher 2 ise 40-50FPS arası gidip geliyordu. DXVK dosyalarını attığım zaman FPS'im 140-160 arası gezdi. Yağ gibiydi.
GoW FPS'ini gördünüz. Oyun 50-55 FPS arasına çıktı ultra ayarda. Test ettikçe atacağım buraya.
Spiderman videosu:
Fortnite'ı performans modunda oynuyorum ve bu sefer öyle denedim, vsync açık olduğu için 165FPS'i geçemedi ancak sürekli 150-165 FPS arası oynattı, arada bir darboğazdan kaynaklı 100FPS'e kadar düştü ve drop yedi o an. Sanırsam işlemcimi yükselttiğim an sorunlar ortadan kalkacak.
@WafteL @160634 @bluerr @Eriksen @FehmiDogru.js
doğru değil mi hocalarım? Güvenebilirim gibi ekran kartına.
Baya oyunlarda denedim, çoğu iyi sonuç verdi. Kartı iade etmiyorum. Zaten 6K'ya aldım. Artık her oyunu açıyorum. Benim çözemediğimi de Intel çözsün artık. Ne kadar ekmek o kadar köfte.