Intel Arc A750 sıcaklık değerleri normal mi?

Berk Sayar

Hectopat
Merhaba öncelikle mevcut sistemimde Forza Horizon 5'i 1080p ekstrem ayarlarda oynuyorum. İşlemcim i5 12400F üzerinde Corsair H100 RGB takılı. Sıvı soğutma olduğu için maksimum 62 63 dereceleri görüyor. Ekran kartım ise 1 saatlik bir zaman zarfında ortalama 78 80 derecelere çıkıyor. Kullandığım kasada Aerocool nighthawk. Ekran kartına bir şey olur mu?

Anladım belki voltaj düşürülebilir. Intel'in resmi sitesinde kartın 90 dereceye kadar normal şekilde zararsız çalışabilecek düzeyde olduğundan bahsedilmis. Sanirim sıcak çalışan bir kart. Açıkçası ayarları düşürüp oynamakta istemiyorum.

Zaten kart belli bir sıcaklığa gelince kendi voltajını oto düşürüyor endişe etmeyin tek sorun benim gibi kulağınız hassas ise fan sesi.

Bende Arc A750 kullanıcısıyım. RDR2 1080p Ultra ayarlarda 190W güç çekiyor ve 85 dereceye kadar ısınıyordu. Arc Control Panel'i kullanarak fan ayarlarıyla oynadım 79 derecenin üstüne çıkmıyor artık.

Intel'in resmi sayfasında kartın 90 dereceye kadar zarar görmeden ömrü kısalmadan çalışabilecegini yazmışlar. Bende fan ayarlarıyla bir oynayayım o zaman.

Ayarları bilmeden ellemeyin hocam dediğim gibi cam kasa normal. Bu kartın 2060 Super ile alakasını anlamadım ama.

2060 Super'den çok daha fazla enerji harcıyor Arc A750.

Zaten kart belli bir sıcaklığa gelince kendi voltajını oto düşürüyor endişe etmeyin tek sorun benim gibi kulağınız hassas ise fan sesi.

Anladım hocam Allah'tan sıvı soğutma takmışım işlemciye o da bir nebze ekran kartının ısısını düşürdü. Aslında ben ekran kartinada sıvı soğutma düşünüyorum ama bakalım.

Intel'in resmi sayfasında kartın 90 dereceye kadar zarar görmeden ömrü kısalmadan çalışabilecegini yazmışlar. Bende fan ayarlarıyla bir oynayayım o zaman.

2060 Super'den çok daha fazla enerji harcıyor Arc A750.
Alakası yok hocam 3070 kullanıyorum 220Watt çekiyor yükte 66-67 derece. Fazla güç çekmesi daha fazla ısınacağı anlamına gelmez.

Ekran görüntüsü 2024-05-07 112202.png

Benim fan ayarım şu şekilde.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı