Arch kullanıcısı için GNU/Linux dağıtımı ve DE/WM önerisi

Dostum aşırı aşırı hakim değilim biraz araştırsan harika olur. Ben sadece biraz dinledim neler vaat ettiğini ve çok özgün geldi.
Hocam yeni depoyu ekleyip sudo nixos-rebuild --upgrade komutunu girince tüm config dosyasıyla birlikte sistemi güncelliyormuş.

Önerilmiş ama gene yazayım. NixOS, Void bunlar iyidir. Ben şahsen Nutyx kullanıyorum, iki kişilik ekibi var. WM olarak hep Openbox veya Bspwm öneririm. NixOS her alanda farklı bir deneyim sunar. Linux dışına çıkmak istersen, bir de BSD'ler var. Nutyx'i de sanalda deneyebilirsin. Paket azlığı kesinlikle var evet. Kabul etmek zorundayım bunu lakin gene de çoklu init olması, bağımsız taban olması, yuvarlanan sürüm v.s avantajları var. Gerçi Void(rolling bir dağıtım) ve NixOS da bağımsızlar.

Son düzenleme:
Nix diyebilirim fakat ben şahsen Nix'in pek birşey kattığını düşünmüyorum. Sadece sistemi yönetmen nispeten daha karmaşık ve uzun.
Nix'i kullanmak değil, yapısını öğrenmek geliştirir seni.
Distrohop yapmana gerek yok. Arch'ta kal, Nix'i kavra.

Nix diyebilirim fakat ben şahsen Nix'in pek birşey kattığını düşünmüyorum. Sadece sistemi yönetmen nispeten daha karmaşık ve uzun.
Nix'i kullanmak değil, yapısını öğrenmek geliştirir seni.
Distrohop yapmana gerek yok. Arch'ta kal, Nix'i kavra.
Hocam zevkine yapmak istiyorum vakit harcamak için. 😄😄😄

Önerilmiş ama gene yazayım. NixOS, Void bunlar iyidir. Ben şahsen Nutyx kullanıyorum, iki kişilik ekibi var. WM olarak hep Openbox veya Bspwm öneririm. NixOS her alanda farklı bir deneyim sunar. Linux dışına çıkmak istersen, bir de BSD'ler var. Nutyx'i de sanalda deneyebilirsin. Paket azlığı kesinlikle var evet. Kabul etmek zorundayım bunu lakin gene de çoklu init olması, bağımsız taban olması, yuvarlanan sürüm v.s avantajları var. Gerçi Void(rolling bir dağıtım) ve NixOS da bağımsızlar.
Nutyx'i merak ettim hocam bir bakacağım. Teşekkür ederim öneriler için.

Az önce Ubuntu tabanlı Rhino Linux'u kurdum. Immutable bir distro. Hem apt hem de farklı paket yöneticileriyle uygulama kurulumunu destekliyor. XFCE özelleştirmesi çok güzel yapılmış.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı