sudo pacman -S nemo mousepad
sudo nemo
sudo mousepad diyerek mouse pad içinden de .Config dosyasını seçip açabilirsiniz.cat /etc/group | grep '^sudo:'
Bash:cat /etc/group | grep '^sudo:'
Bu kodun çıktısını tekrar atın.
Yine aynısı neyse hocam o kadar yordum sizi ama olmayacak sanırım teşekkür ederim...
usermod -aG sudo alifaruk
Hocam sabredin az sıkıntı yok benim için.
CTRL+alt+F4 atarak tty4 ekranına geçin. Ardından login kısmına root yazıp enter basın. Sonrasında root için belirlediğiniz şifreyi girin.
Başarılı bir şekilde root ortamna girdikten sonra aşağıdaki kodu yazın.
Bash:usermod -aG sudo alifaruk
usermod: group 'sudo' does not existHocam sabredin az sıkıntı yok benim için.
CTRL+alt+F4 atarak tty4 ekranına geçin. Ardından login kısmına root yazıp enter basın. Sonrasında root için belirlediğiniz şifreyi girin.
Başarılı bir şekilde root ortamna girdikten sonra aşağıdaki kodu yazın.
Bash:usermod -aG sudo alifaruk
Usermod: Group 'sudo' does not exist
pacman -S sudo diyerek sudo paketini yükleyin hocam.pacman -S sudodiyerek sudo paketini yükleyin hocam.
Yine aynı hata.
tty’e gir. kullanıcı adı kısmına root, şifre kısmına da belirlediğini yaz. pacman -S sudo yaz ve diğer arkadaşların dediği komutları uygula. Muhtemelen temiz arch kurulumu yaptınız ve bu programları indirmeyi unuttunuz. Arch wiki okumamanın zararları.Yine aynı hata.
Hyprland'ın Config dosyasını düzenlemek isterken böyle bir hata ile karşılaştım.
ls -l ~/.config/hypr/hyprland.conf ciktisi nedir?-rw-r--r-- 1 alifaruk alifaruk 4768 Tem 24 16:14 /home/alifaruk/.config/hypr/hyprland.confls -l ~/.config/hypr/hyprland.confciktisi nedir?
yapmıştımtty’e gir. kullanıcı adı kısmına root, şifre kısmına da belirlediğini yaz. pacman -S sudo yaz ve diğer arkadaşların dediği komutları uygula. Muhtemelen temiz arch kurulumu yaptınız ve bu programları indirmeyi unuttunuz. Arch wiki okumamanın zararları.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.