Hocalarım merhaba. Ben Arch'ta harici ekran kartımı kullanmak istiyorum. Fakat internette bunun gibi bir şey bulamadım. Arch'ta harici ekran kartımı kullanamadığım için oyunları Windows'ta oynamak zorunda kalıyorum. Arch, direkt olarak bilgisayarın işlemciye gömülü ekran kartını kullanmasını sağladığı için düşük FPS alıyorum. Harici ekran kartımı kullanabilir miyim Arch'ta da?
Oyunlarda harici ekran kartını kullanmak için env DRI_PRIME=1 steam steam://rungameid/123456 bu komutu kullanmayı deneyin lütfen.
Masaüstüne kısayol oluşturduğunuz oyunlara sağ tıklayıp Başlatıcıyı Düzenle deyip komutu değiştirebilirsiniz. Oyun ID'sini sizin oyununuza göre değiştirin.
Bu kodun çıktısını alabilir miyim? Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam Arch Linux da Sürücüler diye bir kısım olması lazım ayarlarda ona bir bakın yapılacak güncelleme varsa yapın normal sistem güncelleştirmesi varsa yapın AMD Linux'a sürücü desteği vermediğinden etkinleştirmek/kullanmak biraz sıkıntılı şimdilik yapabildiklerimiz bunlar. (sürücü desteği en son 2015'de varmış.)
Bu kodun çıktısını alabilir miyim? Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam Arch Linux da Sürücüler diye bir kısım olması lazım ayarlarda ona bir bakın yapılacak güncelleme varsa yapın normal sistem güncelleştirmesi varsa yapın AMD Linux'a sürücü desteği vermediğinden etkinleştirmek/kullanmak biraz sıkıntılı şimdilik yapabildiklerimiz bunlar. (sürücü desteği en son 2015'de varmış.)
Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam Arch Linux da Sürücüler diye bir kısım olması lazım ayarlarda ona bir bakın yapılacak güncelleme varsa yapın normal sistem güncelleştirmesi varsa yapın AMD Linux'a sürücü desteği vermediğinden etkinleştirmek/kullanmak biraz sıkıntılı şimdilik yapabildiklerimiz bunlar. (sürücü desteği en son 2015'de varmış.)
Benim bildiğim AMD NVIDIA'dan daha iyi destek verdiği için herhangi bir işlem uygulamasına bile gerek olmaması gerekiyor. Kernel ile beraber amdgpu yüklü geliyor diye biliyorum.
Ayrıca inxi paketini yükleyip inxi -Gxxx komutunu girerseniz sürücüler yüklü mü tekrar kontrol edebilirsiniz.
Benim bildiğim AMD NVIDIA'dan daha iyi destek verdiği için herhangi bir işlem uygulamasına bile gerek olmaması gerekiyor. Kernel ile beraber amdgpu yüklü geliyor diye biliyorum.
Hocam pek bir şey anlamadım oradan da, hangi Catalyst sürümünü kuracağım? Hangi depoyu kullanmalıyım? Hangi komutlarla indireceğim? Tam anlayamıyorum orayı da, kodları falan sanırım kendimiz bulmamız gerekiyor.
Böyle bir ayar varsayılan olarak gelmiyor diye hatırlıyorum ben.
Ayrıca inxi paketini yükleyip inxi -Gxxx komutunu girerseniz sürücüler yüklü mü tekrar kontrol edebilirsiniz.