Çözüldü Arch Linux kullanıcı hesabının root hesabı olmaması

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

popos

Picopat
Yer
System76
Arkadaşlar sabah Arch kurdum. Neyse, bana okuduğum yerde kendimi root hesabi yapma kodunu mu vermemişler ne oldu anlamadım. Terminalde root işlemi gerektiren herhangi bir şey yaptığımda "kullaniciadi is not in the sudoers file" hatası alıyorum.

Çözüm
Root kullanıcısına gir veya su - ile root ol. nano /etc/sudoers yazarak sudoers dosyasını aç. "# %wheel" ile başlayan ilk satırı bul. Başındaki "# " işaretini sil.

Bittiğinde bu şekilde gözükmeli, yazım hatası bile yapmamalısınız:
1619624949534.png

Daha sonra Ctrl + O, Enter, Ctrl + X yaparak dosyayı kaydedip çıkın. Kullanıcınızı wheel grubuna eklemek için usermod -aG wheel kullanıcıadı komutunu yazın.("kullanıcıadı" yazan yere kullanıcı adınız gelecek.) Bundan sonra kendi kullanıcınıza geçiş yapıp sudo whoami yazın. Çıktı root ise başarıyla yapmışsınız demektir. Yine aynı hata gelirse yeniden başlatın. Bazen yeniden başlatma gerekebiliyor.
Kendim iki kez Daemon (devamını hatırlamıyorum) hatası almıştım.
Hocam internette de onunla ilgili bir şey olmadığı için maalesef bir çözüm yolunun olduğunu söyleyemem. Çünkü öyle bir sorunla karşılaştığını yazan da olmamış, belki farklı bir hata almış olabilirsiniz.

Hocam internette de onunla ilgili bir şey olmadığı için maalesef bir çözüm yolunun olduğunu söyleyemem. Çünkü öyle bir sorunla karşılaştığını yazan da olmamış, belki farklı bir hata almış olabilirsiniz.
Tekrar yaşarsam hızlıca kamerayı açacağım. Kendimden örnek vermiştim zaten, Arch geçme planım şu sıralar olmadığı için önemsiz diyebiliriz. İyi günler.

Root kullanıcısına gir veya su - ile root ol. nano /etc/sudoers yazarak sudoers dosyasını aç. "# %wheel" ile başlayan ilk satırı bul. Başındaki "# " işaretini sil.

Bittiğinde bu şekilde gözükmeli, yazım hatası bile yapmamalısınız:
Eki Görüntüle 996863
Daha sonra Ctrl + O, Enter, Ctrl + X yaparak dosyayı kaydedip çıkın. Kullanıcınızı wheel grubuna eklemek için usermod -aG wheel kullanıcıadı komutunu yazın.("kullanıcıadı" yazan yere kullanıcı adınız gelecek.) Bundan sonra kendi kullanıcınıza geçiş yapıp sudo whoami yazın. Çıktı root ise başarıyla yapmışsınız demektir. Yine aynı hata gelirse yeniden başlatın. Bazen yeniden başlatma gerekebiliyor.

Hocam bunu yapmama rağmen pacman ile firefox'u indirmeye çalıştığımda you cannot do this unless you are root diyor su ile roota geçip yazdığım zaman da hep biryerinde hata veriyor.

Hocam bunu yapmama rağmen pacman ile Firefox'u indirmeye çalıştığımda "You cannot do this unless you are root." diyor su ile roota geçip yazdığım zaman da hep bir yerinde hata veriyor.
sudo pacman -S firefox şeklinde kurmaya çalışıyorsunuz değil mi?

Hocam bunu yapmama rağmen pacman ile firefox'u indirmeye çalıştığımda you cannot do this unless you are root diyor su ile roota geçip yazdığım zaman da hep biryerinde hata veriyor.
@Kerem00 hocamınki gibi su yazın. Daha sonra nano /etc/sudoers yazın, orada çıkan %root ALL=(ALL) ALL yazan bölümün başındaki % işaretini kaldırın, kaydedip çıkın ve tekrar deneyin. Tabii önce @Ali998 hocam falan baksın, yanlış bir şey yaptırmayayım. :D

@Kerem00 hocamınki gibi su yazın. Daha sonra nano /etc/sudoers yazın, orada çıkan %root ALL=(ALL) ALL yazan bölümün başındaki % işaretini kaldırın, kaydedip çıkın ve tekrar deneyin. Tabii önce @Ali998 hocam falan baksın, yanlış bir şey yaptırmayayım. :D
Hocam böyle bir hata veriyor sabahtan beri firefox yükleyemedim :(

20210428_191101.jpg

Ayrıca böyle secenekler çıkıyor hangisiyle indirmeye çalışırsam çalışayım yukarıdaki hatayi veriyor

20210428_191214.jpg

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı