Arkadaşlar sabah Arch kurdum. Neyse, bana okuduğum yerde kendimi root hesabi yapma kodunu mu vermemişler ne oldu anlamadım. Terminalde root işlemi gerektiren herhangi bir şey yaptığımda "kullaniciadi is not in the sudoers file" hatası alıyorum.
su -
ile root ol. nano /etc/sudoers
yazarak sudoers dosyasını aç. "# %wheel" ile başlayan ilk satırı bul. Başındaki "# " işaretini sil.wheel
grubuna eklemek için usermod -aG wheel kullanıcıadı
komutunu yazın.("kullanıcıadı" yazan yere kullanıcı adınız gelecek.) Bundan sonra kendi kullanıcınıza geçiş yapıp sudo whoami
yazın. Çıktı root
ise başarıyla yapmışsınız demektir. Yine aynı hata gelirse yeniden başlatın. Bazen yeniden başlatma gerekebiliyor.Hocam internette de onunla ilgili bir şey olmadığı için maalesef bir çözüm yolunun olduğunu söyleyemem. Çünkü öyle bir sorunla karşılaştığını yazan da olmamış, belki farklı bir hata almış olabilirsiniz.Kendim iki kez Daemon (devamını hatırlamıyorum) hatası almıştım.
Tekrar yaşarsam hızlıca kamerayı açacağım. Kendimden örnek vermiştim zaten, Arch geçme planım şu sıralar olmadığı için önemsiz diyebiliriz. İyi günler.Hocam internette de onunla ilgili bir şey olmadığı için maalesef bir çözüm yolunun olduğunu söyleyemem. Çünkü öyle bir sorunla karşılaştığını yazan da olmamış, belki farklı bir hata almış olabilirsiniz.
Root kullanıcısına gir veyasu -
ile root ol.nano /etc/sudoers
yazarak sudoers dosyasını aç. "# %wheel" ile başlayan ilk satırı bul. Başındaki "# " işaretini sil.
Bittiğinde bu şekilde gözükmeli, yazım hatası bile yapmamalısınız:
Eki Görüntüle 996863
Daha sonra Ctrl + O, Enter, Ctrl + X yaparak dosyayı kaydedip çıkın. Kullanıcınızıwheel
grubuna eklemek içinusermod -aG wheel kullanıcıadı
komutunu yazın.("kullanıcıadı" yazan yere kullanıcı adınız gelecek.) Bundan sonra kendi kullanıcınıza geçiş yapıpsudo whoami
yazın. Çıktıroot
ise başarıyla yapmışsınız demektir. Yine aynı hata gelirse yeniden başlatın. Bazen yeniden başlatma gerekebiliyor.
Hocam bunu yapmama rağmenpacman
ile Firefox'u indirmeye çalıştığımda "You cannot do this unless you are root." diyor su ile roota geçip yazdığım zaman da hep bir yerinde hata veriyor.
sudo pacman -S firefox
şeklinde kurmaya çalışıyorsunuz değil mi?Hocam sudo yazmamıştım bir bakayim öyle yazıp.sudo pacman -S firefox
şeklinde kurmaya çalışıyorsunuz değil mi?
@Kerem00 hocamınki gibiHocam bunu yapmama rağmen pacman ile firefox'u indirmeye çalıştığımda you cannot do this unless you are root diyor su ile roota geçip yazdığım zaman da hep biryerinde hata veriyor.
su
yazın. Daha sonra nano /etc/sudoers
yazın, orada çıkan %root ALL=(ALL) ALL
yazan bölümün başındaki %
işaretini kaldırın, kaydedip çıkın ve tekrar deneyin. Tabii önce @Ali998 hocam falan baksın, yanlış bir şey yaptırmayayım. Hocam böyle bir hata veriyor sabahtan beri firefox yükleyemedim
Aynaları güncelleyinHocam böyle bir hata veriyor sabahtan beri firefox yükleyemedim
Eki Görüntüle 996895
Ayrıca böyle secenekler çıkıyor hangisiyle indirmeye çalışırsam çalışayım yukarıdaki hatayi veriyor
Eki Görüntüle 996897
sudo pacman -Syy
. Ayrıca font seçmenizi istemiş Enter basıp devam edin varsayılanı seçer.Hocam 'Enter a number' gibi ifadeler çıkınca direkt entera basın ve geçin. İlk fotoğraftaki sorunu anlayamadım.Hocam böyle bir hata veriyor sabahtan beri firefox yükleyemedim
Eki Görüntüle 996895
Ayrıca böyle secenekler çıkıyor hangisiyle indirmeye çalışırsam çalışayım yukarıdaki hatayi veriyor
Eki Görüntüle 996897
Aynaları güncelleyinsudo pacman -Syy
. Ayrıca font seçmenizi istemiş Enter basıp devam edin varsayılanı seçer.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.