Çözüldü Arch Linux Lutris LoL yüklenirken "libwrap.so.0: paylaşmlı nesne dosyası açılamıyor" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
6
Daha fazla  
Her şey normal, dediği alsa paketlerini de kurdum ama açılmıyor. (GNOME, pipewire kurulu) nasıl düzeltebilirim?
@The Shorekeeper
@363652
@Linuxginar

IMG_20230124_203635.jpg

Çözüm
2 gün önce Arch kullanırken kullandım, tertemizdi. Şu an Pop!_OS kullandığım için Lutris'le oynuyorum onda da performans falan tertemiz, Windows'tan iyi.

Evet! Sorunu çözdüm! Yakında bir rehber yayınlayacağım.

Bash:
# multilib reposu açık olsun
sudo pacman -S libwrap lib32-libwrap

Bash:
# multilib reposu açık olsun
sudo pacman -S libwrap lib32-libwrap

1674582490735.png

Şimdi hata buna dönüştü hocam.
@The Shorekeeper
@Exinie
@Pacmanİnstall
Bir fikriniz var mı?

1674582490735.png

@The Shorekeeper
@Exinie
@Pacmanİnstall

Bir fikriniz var mı?

Sorunu çözdüm ama hala daha açılmıyor. Şu anda hiçbir şey yazmadan direkt yok oldu, hiçbir şey olmuyor da.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eki Görüntüle 1643910

@The Shorekeeper
@Exinie
@Pacmanİnstall
Bir fikriniz var mı?

Sorunu çözdüm ama hala daha açılmıyor. Şu anda hiçbir şey yazmadan direkt yok oldu, hiçbir şey olmuyor da.
Hocam ben Lutris ile oyun yüklerken de böyle bazı ara ara hata mesajları aldığımı hatırlıyorum Pop OS kullanırken. Ancak sorun olmamıştı ve en son açılmıştı sanki.

Lutris'teki durumu araştırın dilerseniz daha kapsamlı pek bir fikrim haliyle yok.

Ancak düz bir sorun çözme mantığıyla soruna baktığımızda ilk sorun yaşadığın yere gitmen gerekiyor. Dizin yok demiş. Kernelginar hocam ise orda bahsi geçen paketi yükleme istasyonuna yönlendirmiş. Son durumdaki ELF durumundan bahsini maalesef bilmiyorum. :(

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bash:
sudo pacman -S giflib lib32-giflib libpng lib32-libpng libldap lib32-libldap gnutls lib32-gnutls mpg123 lib32-mpg123 openal lib32-openal v4l-utils lib32-v4l-utils libpulse lib32-libpulse alsa-plugins lib32-alsa-plugins alsa-lib lib32-alsa-lib libjpeg-turbo lib32-libjpeg-turbo libxcomposite lib32-libxcomposite libxinerama lib32-libxinerama ncurses lib32-ncurses opencl-icd-loader lib32-opencl-icd-loader libxslt lib32-libxslt libva lib32-libva gtk3 lib32-gtk3 gst-plugins-base-libs lib32-gst-plugins-base-libs vulkan-icd-loader lib32-vulkan-icd-loader cups samba dosbox

Devamına Reddit'ten bakabilirsiniz.

Hocam ben Lutris ile oyun yüklerken de böyle bazı ara ara hata mesajları aldığımı hatırlıyorum Pop OS kullanırken. Ancak sorun olmamıştı ve en son açılmıştı sanki.

Lutris'teki durumu araştırın dilerseniz daha kapsamlı pek bir fikrim haliyle yok.

Ancak düz bir sorun çözme mantığıyla soruna baktığımızda ilk sorun yaşadığın yere gitmen gerekiyor. Dizin yok demiş. Kernelginar hocam ise orda bahsi geçen paketi yükleme istasyonuna yönlendirmiş. Son durumdaki ELF durumundan bahsini maalesef bilmiyorum. :(
ELF durumunu çözdüm. lib-libpulse gibisinden bir paket yükleyerek.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bash:
sudo pacman -S giflib lib32-giflib libpng lib32-libpng libldap lib32-libldap gnutls lib32-gnutls mpg123 lib32-mpg123 openal lib32-openal v4l-utils lib32-v4l-utils libpulse lib32-libpulse alsa-plugins lib32-alsa-plugins alsa-lib lib32-alsa-lib libjpeg-turbo lib32-libjpeg-turbo libxcomposite lib32-libxcomposite libxinerama lib32-libxinerama ncurses lib32-ncurses opencl-icd-loader lib32-opencl-icd-loader libxslt lib32-libxslt libva lib32-libva gtk3 lib32-gtk3 gst-plugins-base-libs lib32-gst-plugins-base-libs vulkan-icd-loader lib32-vulkan-icd-loader cups samba dosbox

Devamına Reddit'ten bakabilirsiniz.

Bunları yüklemedim, wine-lol diye bir paket yüklüyorum şu anda onları da indireyim.

Denedim. Çok az FPS veriyor, aşırı fazla sorun çıkarıyordu.

Şu anda wine forkları derleniyor, çalışacak mı bakalım.
Senin sistemde sorun olmasın, derlemeye de gerek yok. Chaotic-Aur'u aktifleştir ve sırayla tüm gerekli paketleri indir. Daha sonra da leagueoflegends paketini indir, sorunsuzca oynayabilirsin.

Senin sistemde sorun olmasın, derlemeye de gerek yok. Chaotic-AUR'u aktifleştir ve sırayla tüm gerekli paketleri indir. Daha sonra da leagueoflegends paketini indir, sorunsuzca oynayabilirsin.

Daha önce @Linuxginar'ın rehberinden deneyip oynadım da. FPS düşüktü. Oynayamıyorum. Windows'da böyle bir sorun yokken Linux'ta böyle bir sorun var. O yüzden Lutris'ten yüklemeye çalışıyorum. Sen kullanıyor musun bu scripti? (Alt Tab'da bile buga giriyordu. FPS de düşük olduğu için 2 oyun AFK bıraktırdı beni.)

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı