Arch Linux'de D: Diski otomatik Mount edilmiyor

BayCoder

Hectopat
Makaleler
4
Daha fazla  
Öncelikle iyi forumlar, bugün Arch Linux kurdum. Şunların çözümlerini bulamadım.
1) Saat yanlış ve şu komutla düzeltildiğinde bilgisayar yeniden başlayınca tekrar bozuluyor. sudo date -s "15:38:00"
2) D: Diski otomatik Mount edilmiyor.
3) D: Diski Mount edince hiçbir şeyi kayıt edemiyorum. Bütün dosyaların üzerinde kilit işareti var.

Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Son düzenleme:
Evet hocalarım saat sorununu çözdüm. Şimdi sırada sadece salt-okunur modunun kaldırılması ve D: Diskini otomatik Mount etmek kaldı. Çözüm:timedatectlkodu ile saat ayarlarına bakıyoruz daha sonra timedatectl set-time "2021-04-04 20:19:00" koduyla saat ve tarihi ayarlıyoruz. Ve yeniden başlayınca sorun ortadan kalkıyor. @runit ,@dakovey bilginiz olsun hocam. Şu an disk işi hala çözülmüş değil. Ama root ile diski okuyup yazabiliyorum.

Son düzenleme:
Eğer Windows ile çifte boot kullanıyorsan saat durmadan +3 fark ile değişir.
Bunun için Windows altında düzenleme yapman gerekiyor.
Aşağıdaki linkten "Option 2: Make Windows Use UTC Time" adımını uygula.

D olarak bahsettiğin disk bölümü Windows altında geçen adı olmalı.
fstab dosyasına eklemen gerekiyor. Aşağıda vereceğim linki iyice incele, işine yarayanları bul.

Herhangi bir GNU/Linux dağıtımı sorunu/çözümü için ArchWiki'de bulamayacağın yok gibidir.

1.Kurulum kılavuzu kontrol et.
2.Fstabı düzenleyip elle ayarla.
3.Windows hybird kapanma yaparsa o bölümlere erisemezsin.

Hocam Windows da adını depo olarak ayarlamıştım. Wikiye bakacağım. Dual Boot kullanmıyorum sadece Arch Linux kullanıyorum.
Fstab'ı ilk defa duydum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…