Çözüldü Arch Linux'te Windows için format diski nasıl hazırlanır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Hocam biraz daha açar mısınız Linux hakkında çok az bilgim var denemek amaçlı kurdum fakat pişman oldum.

Bilginiz yok demek ki neden Mint kurmadınız veya sanal makinede denemediniz?
Balena kurmak için.
yay -S balena-etcher terminale bu kodu yazın sonra başlat menüsüne balena yazıp açın uygulamayı.
Windows 10.iso Windows 10 ISO'su
Windows_11_23H2_x64_TR_Technopat.zip Windows 11 ISO'su

balenaEtcher açtıkdan sonra önce ISO sonra USB seçin adımları takip ederek finish yapın gerisi BIOS'a girip USB ile başlatıp format ile aynı.
Hocam tekrar yazıdırp denedim Secure Boot kapattım yine olmadı Vento'yu kurdum diski seçtim kur falan vardı kurdum diskteki Ventoy sürümü vs çıktı ne yapmam gerekiyor.

Hocam fotoğraf atın isterseniz dediğinizi anlamadım Ventoy'yu USB'ye kurduysan ISO'yu USB'ye atın sonra boot menüsüne gelip Windows'u seçip "boot in wimboot" seçeneğini seçin.

Son düzenleme:
Hocam fotoğraf atın isterseniz dediğinizi anlamadım Ventoy'yu USB'ye kurduysan ISO'yu USB'ye atın sonra boot menüsüne gelip Windows'u seçip "boot in wimboot" seçeneğini seçin.

Hocam dediklerinizi yaptım Windows kurulumu ekranında disk seçmede patladım yeni bir bölüm oluşturamadık veya mevcut bir bölüm bulamadık hatası alıyorum tüm disklerde aynı hata.

Format ekranında Windows, diskini göremeyebilir. Bunun için kendim bir çözüm buldum. Formattan önce format atacağım diski gparted yazılımı ile biçimlendiriyorum. Peki bunu nasıl yapıyorum? Şöyle; Linux Mint'i veya EndeavourOS'i canlı masaüstü ortamında çalıştırıyorum. İkisinin de canlı masaüstü ortamında gparted yazılımı var. Gparted'ı açıp formatlamak istediğim diski biçimlendiriyorum. Windows NTFS dosya sistemi istediği için NTFS olarak biçimlendiriyorum, veya hiçbir dosya sistemi seçmeyedebilirsin, yine olur.
Çözüm bu kadar. Artık Windows format ekranında diskleri görmeme sorunu olmaz.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı