Arch Linux'ta oyun oynanır ve geliştirilir mi?

LastEmperor

Hectopat
Makaleler
2
Oncesindede Arch Linux kullaniyordum fakat boyle Windows kadar değildi. Cunku istedigim programlar desteklenmiyordu ve genel olarak cok pahali programlar olduklari icin crack kullaniyordum. Oyun konusunda ise Epic Games aciliyormus ama performansini bilmiyorum. Unreal Engine de nasıl performans verir onu da bilmiyorum. Simdi ise sorularima gelelim:

Arch Linux'ta Ubisoft ve Epic Games oyunlari oynanir mi? (Unreal Engine dahil Ubisoft'ta sadece R6S belki WD2.)
Steam'de desteklenmeyen oyunlari bir ayar acarak indirip oynayabiliyorduk onda performansim nasıl etkilenir?
Crackli oyunlar ve programlari kullanabilir miyim? Adobe Photoshop ve Autodesk Maya kullanıyorum. Maya'ya laf etmemenizi rica ediyorum kucukken onu gormustum Blender'in arayuzu cok kotu gelmisti ve buna gecmistim. Blendera ve GIMP'e gecmeyi dusunmuyorum.
Wine ya da baska kullanarak bunlari yapabilir miyim ve sizce gecmeli miyim?

1663352766963.png

Acilmiyor maalesef.
Oyunların oynanıp oynanmadığını kontrol etmek için ProtonDB kullanabilirsiniz.

R6S oynayamazsin onu aklindan cikart. Yuzlerce mesaj yollamis Ubisoft forum uyeleri yine ilerleme yok.

Hangi oyunlari oynayabileceginizi ProtonDB uzerinden kontrol edersiniz.

Adobe yazilimlarinin destegi yok. Wine vb. tarzi seylerle calistirsaniz bile performansli olacagini sanmam. Maya hakkinda bilgim yok.

L4D2'yi sorunsuz oynayabilirsiniz diye dusunuyorum.

Epic Games'te GTA V ve Fall Guys test ettim ve performansı Windows'tan daha iyiydi. Steam üzerinde ise anticheat'e sahip olan oyunlar harici tüm oyunları Steam Play özelliğini aktifleştirerek sorunsuz oynayabiliyorum. Crackli oyunlar da genelde Lutris yardımıyla çalışıyor. Bu yazdığım tüm oyun platformları için Proton-GE sürümünü kullanıyorum. Photoshop'a gelirsek genelde çalışmıyor, ben çalıştıranı görmedim. Diğerleri hakkında bilgim yok. Ayrıca AMD ekran kartı kullanıyorum, onu da hesapa katın. NVIDIA kart kullanıyorsanız FPS düşük olabiliyor diye duymuştum.

R6S oynayamazsin onu aklindan cikart. Yuzlerce mesaj yollamis Ubisoft forum uyeleri yine ilerleme yok.

Hangi oyunlari oynayabileceginizi ProtonDB uzerinden kontrol edersiniz.

Adobe yazilimlarinin destegi yok. Wine vb. tarzi seylerle calistirsaniz bile performansli olacagini sanmam. Maya hakkinda bilgim yok.
Mayanin Linux destegi var fakat crack konusunu bilemedim. Ayrica tamamen linuxa gecip windowsu sadece belirli oyunlar icin vs kullanmak mi daha mantikli yoksa linuxa hic bulasmamak mi?

Epic Games'te GTA V ve Fall Guys test ettim ve performansı Windows'tan daha iyiydi. Steam üzerinde ise Anticheat'e sahip olan oyunlar harici tüm oyunları Steam play özelliğini aktifleştirerek sorunsuz oynayabiliyorum. Crackli oyunlar da genelde Lutris yardımıyla çalışıyor. Bu yazdığım tüm oyun platformları için proton-ge sürümünü kullanıyorum. Photoshop'a gelirsek genelde çalışmıyor, ben çalıştıranı görmedim. Diğerleri hakkında bilgim yok.

Aslinda Photoshop'u da yapiyorlar fakat onunda 2019 surumu yani ustunden yaklasik 3 sene gecmis.

Eki Görüntüle 1519318
Yanlisiniz var hocam bu oyunda aciliyor gosteriyor. Internette R6S icin bir video buldum ama ban riski var.

BattlEye ve EAC'in Linux'ta destegi var. Ama oyun gelistiricileri oyunun Linux'ta calismasi icin adim atmiyor. Ubisoft cok ugrasmadan aynisini yapabilir ama yapmiyor. ARK calisirken diger BattlEye anti hilesine sahip oyunlar calismayabilir yani. Dediginiz gibi desteklenmiyorsa ugrasmanin luzumu yok, acsaniz bile dediginiz gibi ban riski oluyor.

BattlEye ve Eac'in Linux'ta destegi var. Ama oyun gelistiricileri Linux'ta calismasi icin adim atmiyor. Ubisoft cok ugrasmadan aynisini yapabilir ama yapmiyor. Ark calisirken diger BattlEye anti hilesine sahip oyunlar calismayabilir yani.

Anladim hocam bu video hakkinda dusunceniz nedir ban riski cok mu yuksek?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı