Merhaba gunluk kullanim icin Arch GNOME'a geçmeyi düşünüyorum ek olarak da ıt ögrencisiyim Python bazlı otomasyon projeleri vs geliştirmek istiyorum bir sorun yaşar mıyim?
Arch'dan bağımsız; tüm Linux'ler Python ile kod geliştirmek için en uygun platformdur
Yapay zeka ile Windows 11 de Python ile bazı kendim için işler yapıyorum.
"AI" kod yazması esnasında her iki platformda da sorunsuz çalışacak şekilde desem de, anlık olarak kontrol etmek biraz zor. Diğer OS'a geçildiğinde yeniden kodların revizyonu her zaman gerekir. Onu da anlık olarak sanal sistemde kontrol edebilirsiniz.
Çapraz platformlarda sorunsuz kod yazmak için, temel yapıda her ikisinde de çalışacak yapı kurabilirsin. Bunun için sana yapay zekalar çok daha kolay cevap ve yönlendirme yapar.
Arch veya herhangi bir Linux de Python ile kod yazmak çok daha kolay olur. Çünkü sen install etmeden zaten yüklü olarak geliyor. Ve maalesef Python'un son versiyonu yüklü geliyor. Bunu hatırlaman gerek.
Evet oldukça sorunsuz ve performanslı kodlar yazarak geliştirmeler yapabilirsin. Örneğin backend de Python ve frontend de HTML bir yapı oldukça güzel olur. HTML yapıyı da kendisine ait bir browser ile çalışmasını sağlayarak, normal browserdan bağımsız bir çalışma yapabilirsin.
Henüz denemedim ama kendim için yapay zekaya "lan IP-port" tarayıcı yazdırmış idim. Aynı dosyayı Linux de çalıştıracak olsam hata verme ihtimali yüksek. Çünkü IP - port tarama - Mac sorgulama için aynı komutları kullanmayabilir.
Umarım faydalı olmuştur.
Ve lütfen, sonuçlandırdığın ufak projelerini burada paylaşarak Linux'e geçmek - kod yazmak isteyenlere ilham olması için çalışmalarını da paylaş.
Selamlar.