Arch Linux'ta Wi-Fi çalışmıyor

Baklava Ordusu

Decapat
Yer
Türkmenistan
Daha fazla  
Yeni bir dizüstü aldım ve Linux yükledim. İlk başta Fedora kullandım biraz son Arch Linux yükledim. Fedora'da internet çalışırken Arch'da çalışmıyor. Ethernet kablom da yok o yüzden komut çıktılarını fotoğraf ile yükleyeceğim buraya.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-10-21_17-22-38.png
    Screenshot_2024-10-21_17-22-38.png
    311,3 KB · Görüntüleme: 52
Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum Görüntüde bir ağ yapılandırma sorunu gözüküyor. İlk olarak, NetworkManager'ın çalışıp çalışmadığını kontrol edin ve hizmeti başlatmak için sudo systemctl start NetworkManager komutunu çalıştırın. Eğer NetworkManager kurulu değilse, sudo pacman -S networkmanager ile kurup ardından etkinleştirin. Bunun dışında, ip link komutu ile ağ adaptörünüzün doğru şekilde bağlı olup olmadığını kontrol edin.

Çalıştı mı?

Dosya Ekleri

• error_message.jpg
    error_message.jpg
    271,9 KB · Görüntüleme: 47
Dostum Görüntüde bir ağ yapılandırma sorunu gözüküyor. İlk olarak, NetworkManager'ın çalışıp çalışmadığını kontrol edin ve hizmeti başlatmak için sudo systemctl start NetworkManager komutunu çalıştırın. Eğer NetworkManager kurulu değilse, sudo pacman -S networkmanager ile kurup ardından etkinleştirin. Bunun dışında, ip link komutu ile ağ adaptörünüzün doğru şekilde bağlı olup olmadığını kontrol edin.

Çalıştı mı?
Resim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-10-21_17-36-14.png
    Screenshot_2024-10-21_17-36-14.png
    90,6 KB · Görüntüleme: 38
Görüntüde ağ adaptörünüz (enp1s0) "DOWN" yani kapalı durumda. Bu yüzden internet bağlantısı kurulamıyor. Aşağıdaki komutlarla adaptörü etkinleştirin
1. Adaptörü açmak için:
sudo ip link set enp1s0 up
2. DHCP istemcisini başlatmak için:
sudo dhclient enp1s0
Eğer bu işlemlerden sonra internet hâlâ çalışmıyorsa, NetworkManager durumunu kontrol edip yeniden başlatm
ayı deneyin.

Görüntüde ağ adaptörünüz (enp1s0) "DOWN" yani kapalı durumda. Bu yüzden internet bağlantısı kurulamıyor. Aşağıdaki komutlarla adaptörü etkinleştirin
1. Adaptörü açmak için:
sudo ip link set enp1s0 up
2. DHCP istemcisini başlatmak için:
sudo dhclient enp1s0
Eğer bu işlemlerden sonra internet hâlâ çalışmıyorsa, NetworkManager durumunu kontrol edip yeniden başlatm
ayı deneyin.
Hala çalışmıyor.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-10-21_17-43-50.png
    Screenshot_2024-10-21_17-43-50.png
    801,6 KB · Görüntüleme: 41
Önemli bir işim vardı görmemişim,
Kablosuz internet kullanıyorsanız, kablosuz adaptörün durumunu kontrol etmek için şu komutu çalıştırın:

nmcli device

Bu komut, kablosuz adaptörün bağlı olup olmadığını ve durumunu gösterecektir. Eğer kablosuz adaptör "down" (kapalı) ise, şu komutla etkinleştirebilirsiniz:

sudo ip link set wlan0 up

Kablosuz bağlantıları görmek için:

nmcli dev wifi list

Ardından, bir ağa bağlanmak için:

nmcli dev wifi connect SSID password 'parola'

Eğer kablosuz adaptörünüz görünmüyorsa, sürücü sorunu olabilir ve adaptör için gerekli sürücülerin yüklü olup olmadığını kontrol etmen
iz gerekebilir.

Önemli bir işim vardı görmemişim,
Kablosuz internet kullanıyorsanız, kablosuz adaptörün durumunu kontrol etmek için şu komutu çalıştırın:

nmcli device

Bu komut, kablosuz adaptörün bağlı olup olmadığını ve durumunu gösterecektir. Eğer kablosuz adaptör "down" (kapalı) ise, şu komutla etkinleştirebilirsiniz:

sudo ip link set wlan0 up

Kablosuz bağlantıları görmek için:

nmcli dev wifi list

Ardından, bir ağa bağlanmak için:

nmcli dev wifi connect SSID password 'parola'

Eğer kablosuz adaptörünüz görünmüyorsa, sürücü sorunu olabilir ve adaptör için gerekli sürücülerin yüklü olup olmadığını kontrol etmen
iz gerekebilir.
Arch linuxu sildim sürücü sorunu olduğu kararına geldim. Teşekkür ederim vaktinizi ayırdığınız için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı