Arch tabanlı dağıtım önerisi

Makaleler
9
Daha fazla  
Arkadaşlar Linux Mint'ten sıkıldım. Biraz aksiyon arıyorum. Arch tabanlı bir dağıtım kullanmak istiyorum ama NVIDIA'nın kapalı kaynak Driver'ını kullanmam gerekiyor. Open-Source Driver'larda görüntü açısından sorunlar yaşıyorum. NVIDIA 340 sürücüsüyle beraber Arch tabanlı bir dağıtım kullanabilir miyim? Kullanabilirsem ne kullanmalıyım? (Manjaro hariç.) Az RAM tüketen bir dağıtım olursa güzel olur.

Arkadaşlar Linux Mint'ten sıkıldım. Biraz aksiyon arıyorum. Arch tabanlı bir dağıtım kullanmak istiyorum ama NVIDIA'nın kapalı kaynak Driver'ını kullanmam gerekiyor. Open-Source Driver'larda görüntü açısından sorunlar yaşıyorum. NVIDIA 340 sürücüsüyle beraber Arch tabanlı bir dağıtım kullanabilir miyim? Kullanabilirsem ne kullanmalıyım? (Manjaro hariç.) Az RAM tüketen bir dağıtım olursa güzel olur.

Arco Linux'u deneyebilirsiniz.

ArcoLinux nasıl hocam onu da düşünüyorum.

Nasıl yükleyebileceğimi buradan anlatabilme ihtimaliniz var mı? Benim için gerçekten büyük önem taşıyor.
Arco olabilir, ancak dediğim gibi en azından saf Arch kurarsanız çok büyük gelişme yaşarsınız. Eğer uğraşmak istemiyorsanız arkadaşların önerdiği dağıtımları kurabilirsiniz.

Nasıl yükleyebileceğimi buradan anlatabilme ihtimaliniz var mı? Benim için gerçekten büyük önem taşıyor.

Pamac'dan da yükleyebilirsin. Aşağıdaki paketleri pamac üzerinden yükle.

Ekran görüntüsü_2021-02-22_17-51-42.png

Eğer Pamac'dan yükleyemezsen anlatıyorum;
NVIDIA-340xx paketi;
git clone [URL]https://aur.archlinux.org/nvidia-340xx.git[/URL]
cd nvidia-340xx
makepkg -si

Bunları yapınca NVIDIA-340xx sürücüsü yüklenmiş olur, ama lib paketlerini de yüklemen gerekiyor. Lib paketlerini yüklemezsen Steam tarzı programlar açılmaz.

git clone [URL]https://aur.archlinux.org/lib32-nvidia-340xx-utils.git[/URL]
cd lib32-nvidia-340xx-utils
makepkg -si

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı