Arch tabanlı Linux önerisi

TrejaVic

Femtopat
Merhaba, ilk olarak istediğim şey sizlerden bu sistem için Arch Linux önermeniz. Arch Linux'tan kastım sade olarak KDE de kurabilirim ama görünüşe önem veriyorum. Gözüme çarpan Arch Linux distroları Garuda Linux ve Manjaro Budgie sizler bunlara benzeyen Arch Linux distroları önerebilir misiniz? Öneriler için şimdiden teşekkür ediyorum :)(olabilirse Dual boot atabileceğim distrolar olursa güzel olur)
  • 1 TB hard disk
  • 4 GB RAM
  • 2, 50 GHz AMD-A6 9220 Radeon R4
  • AMD Radeon R4 Graphics

Arch Linux dediğiniz şey zaten kendisi bir distro. Web sitesi de bu;

Ama siz arch tabanlı herhangi bir dağıtım istiyorsanız o başka bir şey. Ne sorduğunuz net anlaşılmıyor.

Arch Linux onerisi. 🤔
Kastettiginiz Arch tabanli dagitim Arch Linux bir dagitim zaten. Direk Arch Linux kurabilirsin kurmasi asiri kolay zaten. Eger yapamam diyorsan Endeavour OS oneririm.

Arch Linux dediğiniz şey zaten kendisi bir distro. Web sitesi de bu;

Ama siz Arch tabanlı herhangi bir dağıtım istiyorsanız o başka bir şey. Ne sorduğunuz net anlaşılmıyor.

Arch tabanlı olmasından bahsetmiştim örnek olarak garuda ve Manjaro'ya bakarsanız onlarda Arch tabanlı yanlış anlaşılma olduysa kusuruma bakmayın

Arch Linux onerisi. 🤔
Kastettiginiz Arch tabanli dagitim Arch Linux bir dagitim zaten. Direk Arch Linux kurabilirsin kurmasi asiri kolay zaten. Eger yapamam diyorsan Endeavour OS oneririm.
Endeavour OS bakacağaım teşekkür ederim

ArcoLinuxB yeniler için ArcoLinuxD ise az çok linux bilenler için. Durumunuza göre birini indirin.
Kolay link bırakıyorum. Sürümü seçin ve iso dosyası adlarından anlaşılacak bir şekilde D veya B yi seçin. MAsaüstü ortamlarıda iso dosyasında yazmaktadır.. .iso olmayanlar doğrulama dosyasıdır ve sorun olmadıkça gerekmez.

Doğrudan Arch Linux öneririm. Alternatif olarak EndeavourOS veya Artix Linux'a göz atabilirsiniz.

Önceliğiniz görünümse hangi dağıtımı seçtiğinizin önemi yok, kuracağınız DE veya WM önemli.

ArchLinuxGui ile saf Arch kurabilirsiniz.
Masaüstü olarak MATE öneririm. KDE o donanımı üzebilir.
sanırım zaten arch isosunun içinde arch install adında bir dosya var onunla saf arch kurabiliyorum. peki bildiğiniz saf arch özelleştirme videolarını atabilirmisiniz? Tabi eğer varsa
Teşekkür ederim öneriniz için

ArcoLinuxB yeniler için ArcoLinuxD ise az çok linux bilenler için. Durumunuza göre birini indirin.
Kolay link bırakıyorum. Sürümü seçin ve iso dosyası adlarından anlaşılacak bir şekilde D veya B yi seçin. MAsaüstü ortamlarıda iso dosyasında yazmaktadır.. .iso olmayanlar doğrulama dosyasıdır ve sorun olmadıkça gerekmez.
Teşekkürler

Doğrudan Arch Linux öneririm. Alternatif olarak EndeavourOS veya Artix Linux'a göz atabilirsiniz.

Önceliğiniz görünümse hangi dağıtımı seçtiğinizin önemi yok, kuracağınız DE veya WM önemli.
DE ve WM den kastınız nedir ben yeni bir linux kullanıcısı sayılırım
ama daha önce çok debian tabanlı kullandım arch'a özeniyordum
Teşekkür ederim

Distro konusu çok önemli değil. Herkesin zevki ayrı. Sizin için "doğru olanı" bulana kadar biraz "distro hopping" yapacaksınız. Yani dağıtımdan dağıtıma atlayacaksınız.

Yine de tavsiye verecek olursam; genel kullanıma ve özellikle yeni başlayanlara hitap eden Arch tabanlı dağıtım olarak;
EndeavourOS (eski Antergos) ve Manjaro

Sade ve hızlı bir Arch tabanlı dağıtım olarak da;
ArchLabs veya Artix Linux tavsiye ederim.

DE ve WM den kastınız nedir ben yeni bir linux kullanıcısı sayılırım
ama daha önce çok debian tabanlı kullandım arch'a özeniyordum
Teşekkür ederim

DE -> Desktop Environment = Masaüstü Ortamı. KDE, GNOME, MATE, Cinnamon, Xfce vb.

WM -> Window Manager = Pencere Yöneticisi. DWM, i3, BSPWM, AwesomeWM vb.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı