Archer TX55e vs. ASUS PCE-AX3000 Wi-Fi 6 Dual Band

Merhaba,

Hangi ürün stabilliği, yazılım desteği, uzak mesafe konusunda daha iyi? İkisi de birbirine çok benzer ürünler, Wi-Fi 6 modem için hangisi daha mantıklı bir seçim olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Hangi ürün stabilliği, yazılım desteği, uzak mesafe konusunda daha iyi? İkisi de birbirine çok benzer ürünler, Wi-Fi 6 modem için hangisi daha mantıklı bir seçim olur?
Wi-Fi 6 modemde performansı değişir mi bilmem ama aşağıya bırakacağım modeli alacaksanız kesinlikle almayın derim. Ben Wi-Fi 5 destekli bir modemle kullandım ve performansı çok kötüydü. Antenleri değiştirilebiliyor ama uzatılabilir değil. Antenlerini değiştirmek zorunda kaldım.
Sürücüyü indirirken de bu isimle TP-Link'ten sürücüyü edindiğimde yanlış sürücü olduğundan kurulamadı. Ben de aygıt yöneticisindeki kimliğine göre Intel'den sürücüyü indirdim. Bu arada antenleri değiştirince performansı düzeldi.

Wi-Fi 6 modemde performansı değişir mi bilmem ama aşağıya bırakacağım modeli alacaksanız kesinlikle almayın derim. Ben Wi-Fi 5 destekli bir modemle kullandım ve performansı çok kötüydü. Antenleri değiştirilebiliyor ama uzatılabilir değil. Antenlerini değiştirmek zorunda kaldım.
Sürücüyü indirirken de bu isimle TP-Link'ten sürücü almak istediğimde yanlış sürücü olduğundan kurmadı. Ben de aygıt yöneticisindeki kimliğine göre Intel'den sürücüyü indirdim.
Hocam attığınız modeli aldım odamda internet düzgün çekmiyor salondayken internet tam verim alabiliyorum fakat bilgisayar salonda kalamiyacak yani anlayacağınız işime yaramadı Deco X20 varmış onu alacağım ona artık bu Wi-Fi ile bağlanırım boşa gitmesin yapacak bir şey yok.

Hocam attığınız modeli aldım odamda internet düzgün çekmiyor salondayken internet tam verim alabiliyorum fakat bilgisayar salonda kalamiyacak yani anlayacağınız işime yaramadı Deco X20 varmış onu alacağım ona artık bu Wi-Fi ile bağlanırım boşa gitmesin yapacak bir şey yok.
Ben konuyu tesadüfen gördüm. Diğer kullanıcılar da aynı sorunu yaşıyor mudur diye ararken bu konuyu buldum. Yetişemedik desenize? Sağlık olsun. İade etmeyi deneyebilirsiniz. Ben şimdi aşağıdaki ürünü almayı planlıyorum. Anten de alabilirim tabii. Ürünü kardeşime almıştım, performans kötü olunca benim kartın antenlerini kardeşime vermek zorunda kaldım. Onun kartından çıkardığım antennleri kendi kartıma takınca anladım ki suçlu antenlermiş.

Ben konuyu tesadüfen gördüm. Diğer kullanıcılar da aynı sorunu yaşıyor mudur diye ararken bu konuyu buldum. Yetişemedik desenize? Sağlık olsun. İade etmeyi deneyebilirsiniz. Ben şimdi aşağıdaki ürünü almayı planlıyorum. Anten de alabilirim tabii. Ürünü kardeşime almıştım, performans kötü olunca benim kartın antenlerini kardeşime vermek zorunda kaldım. Onun kartından çıkardığım antennleri kendi kartıma takınca anladım ki suçlu antenlermiş.
Anlıyorum hocam ama iade etmem zor gibi MediaMarkt'dan almıştım kutusu açıldı iade almazlar diye dusunuyorum. Bu arada benim Wi-Fi karta anten alsam daha mi iyi ceker?

Anlıyorum hocam ama iade etmem zor gibi MediaMarkt'dan almıştım kutusu açıldı iade almazlar diye dusunuyorum. Bu arada benim Wi-Fi karta anten alsam daha mi iyi ceker?
Dediğim gibi hocam ben antenleri değiştirince performans iyileşti. Örnek vermek gerekirse çubuk şeklindeki antenleri kullanırken 50 mbps hız alıyordum, antenleri değiştirip uzatılabilir antene geçince 110 mbps hız almaya başladım. Tabi bilgisayarın hemen yanında kolon olduğundan uzatılabilir antenle kolondan uzaklaştığında böyle bir fark oluşmuş olabilir. Yalnız emin olduğum tek şey kutudan çıkan antenlerin kötü olduğu. Bu arada 100 mbps'lik fiber kullanıyorum. Tabii ağ üzerindeki tam hızı test etmedim. Mağazadan aldıysanız iade zor maalesef.

Dediğim gibi hocam ben antenleri değiştirince performans iyileşti. Örnek vermek gerekirse çubuk şeklindeki antenleri kullanırken 50 Mbps hız alıyordum, antenleri değiştirip uzatılabilir antene geçince 110 Mbps hız almaya başladım. Tabii bilgisayarın hemen yanında kolon olduğundan uzatılabilir antenle kolondan uzaklaştığında böyle bir fark oluşmuş olabilir. Yalnız emin olduğum tek şey kutudan çıkan antenlerin kötü olduğu. Bu arada 100 Mbps'lik fiber kullanıyorum. Tabii ağ üzerindeki tam hızı test etmedim. Mağazadan aldıysanız iade zor maalesef.

Kaliteli antenler kac TL ornek atar misiniz?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı