Merhaba arkadaşlar, otel işletmekteyim ve otele gelen internet kablosu önce TP-Link Archer VR400 modemine giriyor. Bu modemden 3 adet CAT6 kablo ile interneti paylaştırıyoruz. Modemden çıkan CAT6 kablolar resepsiyon bilgisayarına, kamera sistemine ve diğer katlara yayılması için network switch'e giriyor. Network switch'ten de otel müşterileri için routerlara dağılıyor. Akşam saatlerinde müşteriler çok yoğun bir şekilde internet kullandıkları için yeni gelen müşterilerin kayıtlarını bildirmekte sorun yaşıyoruz. Network switch'e giden kabloyu çektiğimiz zaman sorun çözülüyor. Ama her giriş olduğunda gidip o kabloyu çekmek sonra geri takmak gerçekten çok zahmetli. Bunun için bilgisayara modem üzerinden öncelik atamak istiyorum. Bunu yapabilir miyim?
QoS ile belirli bir IP adresine en fazla %80 gibi bir bant genişliği koşulu atayabildiğimizi biliyorum. Ancak benim istediğim bant genişliğinin tamamını (%100'ünü) bütün kullanıcılar kullanabilsin ancak bilgisayardan girdiğim zaman bilgisayar diğer kullanıcılardan öncelikli olsun. Gerekirse 20 saniyeliğine bütün bant genişliği bilgisayarın olsun.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. İyi günler.
QoS ile belirli bir IP adresine en fazla %80 gibi bir bant genişliği koşulu atayabildiğimizi biliyorum. Ancak benim istediğim bant genişliğinin tamamını (%100'ünü) bütün kullanıcılar kullanabilsin ancak bilgisayardan girdiğim zaman bilgisayar diğer kullanıcılardan öncelikli olsun. Gerekirse 20 saniyeliğine bütün bant genişliği bilgisayarın olsun.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. İyi günler.
Son düzenleyen: Moderatör: