Arctic 10 Portlu PWM SATA Güç Destekli Fan Hub İncelemesi

IMG_20201020_130953.jpg


İlk Bakış

Standart bir kutu içeriğine sahip olan ürün; bir çift yapışkanlı mıknatıs ve yapışkanlık bant ile gelmekte. Bir ucu 4 pin şeklinde anakart bağlantısı sağlayacak ve diğer ucu 2 pin olarak Hub bağlantısı olacak kablosu ile QR kod içeren montaj destek kartı şeklinde kutu içeriği tamamlanmakta. Gücünü ise standart şekilde SATA bağlantısı üzerinden almakta. Kenarlarında ekstra açıklığı bulunmadığı için kutuda vida mevcut değil. Aynı zamanda bir kumandasının da olmadığını bilerek tercih edilmesi gerektiği unutulmamalı.

Yapısı

Sert bir plastik ile bütünlüğünü sağlamakta ancak 10 adet port sunmasından ötürü olabileceğini düşündüğüm bir miktar kalınlığı da beraberinde getirmekte. Özellikle modüler güç kaynağı kullanmayan, anakartındaki fan bağlantısının konumundan dolayı fazla seçeneği olmayan, kasanın arka bölümünde konumlandırmak isteyenlerin bu kalınlığı da dikkate alması gerek.

İşlev

Kasalarında 3 pinli fanlar bulunup bunları yüksek hızda çalıştırmak istemeyen kullanıcılar için yüksek port desteği bulunan bir cihaz olarak ihtiyacı karşılayacağını düşünüyorum. Kullanıcılar: Dahili bir adet PWM fan sahibi olunması durumunda BIOS ya da anakart destek programı üzerinden dönüş hızlarına etki edebilecekler.

Artılar

+ Arctic'in ürün kalitesi ve fiyat olarak iyi bir yere konumlandığını düşünüyorum.
+ 10 adet PWM destekli port sayısı oldukça iyi.
+ Hem mıknatıs hem yapışkan bant içeriği sunmaları güzel düşünülmüş.

Eksiler

- Uzaktan kontrol mekanizması bulunmamakta.
- Ekstra durumlar için vidalama kanalları yok.
- Bir miktar daha ince olabilirdi.

IMG_20201020_131229.jpg
IMG_20201020_131310.jpg
 
@hsyngrbz

Hub ve anakart bağlantısını yapıp 1 fan takarak dener misiniz? Bu fan bağlantısını "Primary" olarak belirtilen beyaz renkli giriş üzerinden yapın.
sistemi yeni topladım daha ekran kartı yok, ama ekran kartsız olarak sistemi çalıştırdım aynısını yaptı ve dediğiniz gibi şimdi tekrar denedim bir an çalışıp tekrar durdu. birde denemek amacıyla Psu on ile com u kısa devre yaparak sadece psu çalıştırıp denedim yine olmadı.
 
Sistemi yeni topladım daha ekran kartı yok, ama ekran kartsız olarak sistemi çalıştırdım aynısını yaptı ve dediğiniz gibi şimdi tekrar denedim bir an çalışıp tekrar durdu. Bir de denemek amacıyla PSU on ile com u kısa devre yaparak sadece PSU çalıştırıp denedim yine olmadı.

BIOS'tan ayar mı yapmanız lazım acaba? Ya da BIOS Update gibi bir şey mi gerekli?
 
@hsyngrbz

Bence böyle şekilde test etmeyin. Sistemi bir araya getirin. Standart bağlantılarını yapın. Sonrasında belirttiğim senaryoyu deneyin. Benim sorun yaşamayıp siz sorun yaşıyorsanız: Ya ürün bazlı bir problemdir ya da sistem odaklı bir aksaklık vardır.

@onrcmr

Katılıyorum. Benim sistemimde PWM kontrolü olmayan fanlar takılıydı ama buna rağmen sistemi bir kere bile kapatmadı.
 
@hsyngrbz

Bence böyle şekilde test etmeyin. Sistemi bir araya getirin. Standart bağlantılarını yapın. Sonrasında belirttiğim senaryoyu deneyin. Benim sorun yaşamayıp sizin sorun yaşamanız: Ya ürün bazlı bir problemdir ya da sistem odaklı bir aksaklık vardır.

@onrcmr

Katılıyorum. Benim sistemimde PWM kontrolü olmayan fanlar takılıydı ama buna rağmen sistemi bir kere bile kapatmadı.

Yani ben belirtilen ürünü kullanmıyorum SilverStone modelini kullanıyorum ama BIOS'um sürekli günceldir. Aklıma bir o geldi, hatta bir evellki BIOS güncellemem de fanlar anlık devir yükseltip duruyordu son güncellemeyle çözüldü bu sorun.
 
tamam o zaman sistemi toplayınca tekrar deneyeyim, sistem çalışıp BIOS güncellemesi yapınca takayım çalışmaz ise ürün de sıkıntı var demektir.
kısa devre kontrolu yaptım ama bir anlamı var mı bilmiyorum? çentikten itibaren 4 pin ile 12 pin arası komple kısa devre tabi ki bunların hepsi com da olabilir.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı