Diğer Arctic MX-4 8 gr termal macun 223.99TL

4 gram'ını 7 defa kullandığım halde içinde daha var. Ucuz olabilir ama normal bir kullanıcı için fazla bencede.

Laptop için ben MX6 ve MX4 kullandım. MX6 bende pump out yaptı, MX4 hiç pump out yapmadi

Aynı şekilde, MX-6 macun 3 denememde de birkaç hafta sonrasında çok daha düşük performans vermeye başladı. Her açtığımda da karşılaştığım manzara şuydu, macunun çoğu dışarı itilmiş ve die üzerinde sanki hiç macun sürülmemiş gibi tertemiz kısımlar bulunuyordu. En ufak macun izi yoktu.

MX-4'ü ise yaklaşık 1 ay önce uyguladım ve şu anlık performansını koruyor. Her modele ezberden viskoziteye göre tavsiye vermemek lazım. Şunu belirteyim, laptop kullanıyorum ve işlemciye Conductonaut Extreme uyguladım. MX-6'dan evvel GPU'ya da sıvı metal uyguladım ancak macun performansını gösteremedi. Ben de işlemcinin aksine artısını göremediğimden termal macun uygulamaya karar verdim.

Belirttiğim termal macun uygulamalarını GPU'ya (3060 140W) uyguladım. MX-6 tahmin ediyorum işlemcide daha iyi performans ve ömür sunuyordur. Ekran kartını etrafındaki termal pad, soğutucu basıncını etkilemesi veya başka sebepler benim bu sonuçları deneyimlememi sağladı. Bunlardan önce PTM7950 ped de denedim ama güzel sonuç alamadım. Sanıyorum gene benim cihazımdaki tasarımla alakalı.

Durdukça bozulan bir şey mi 1 tane alıp bayağı bir tutmayı düşünüyorum.
Ağzı kapalı ve kutusunda saklıyorum. 4 yıl olacak sanırım elimdeki tüpü alalı. Kıvamında hiçbir değişiklik görmedim. Performansında da bir kayıp olduğunu zannetmiyorum.

Fiyat iyi de, ürün vasat. Bilgisayarcı falan iseniz ise yarar ama son kullanıcı için alınası değil. Kim 8 gram macunu ne yapacak ki? Kendi sistemine bakanlar için yakın bütçede Kryonaut almak daha mantıklı bence.

5700x3D ve kule tipi soğutucu için gider mi peki yani fiyat resmen bedava iyi koşulda saklasak 8 gram ömürlük gibi bir şey.

Gramı fazla ve ucuz diye aldım mx6yı almaz olaydım pump out oldu 97dereceyi gordu zorlasam 100 u gececekti termal grizzly oneririm

5700x3D ve kule tipi soğutucu için gider mi peki yani fiyat resmen bedava iyi koşulda saklasak 8 gram ömürlük gibi bir şey.
Gerek yok, 300 liraya 1 gram Kryonaut macun alsanız bile işlemciye yeter, 1-2 sene rahat götürür. 2 yılda 300 lira vermek kimseyi batırmaz diye düşünüyorum. Beklemiş macun her türlü eski performansını kaybedecektir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı