Arctic MX-4 nasıldır?

Evet bende burda okudum söylediklerine göre vardır bir doğruluk payı diyorum ama şöyle bir olay var ben bi kurumda supervisör olarak görev yapıyorum hemen hemen 1 haftada garanti 2 makinaya termal macun kullanıyorum kullandığımda mx-4 genelde sürdüğüm makinalarda sayayım sana hp 840/9470/spactre - Lenevo t440/480- Dell 7480/3400/3420 tek hp 840 da gördüm pumpout olayını makinadan macundanmı yoksa benim hatamdanmı anlayamadım ama bir okadar makinadaa rastlamadım gayet stabil çalıştı. Acaba o pumpout olanlar mx-4 diye sahtesinimi kullandı birşey diyemiyorum ama olay benim gözlemlediğim budur.
Bilmiyorum deneyimlemedim ben buradaki arkadaşların söylediklerine göre söyledim.

Tabiki önerdiğiniz iyi bir macun fakat 10tl lik macunlardan bahsedilirken yeni yeni mx-4 e çıkmıştık senin önerdiğin fiyata gelmemize vardı bir kaç yorum daha :)

Konu laptop olduğu için termal macun kalitesi daha bir önemli olmalı. Sonuçta laptop içi komple açılacak, ve bu biraz zahmetli bir iş. Kusura bakmayın tüm sayfaları okumadım. Ben sadece bi laptop için performanslı ürün tavsiye ettim. İletkenlik değeri 8 olan bir ürün bence pek sağlıklı olmaz.

Konu laptop olduğu için termal macun kalitesi daha bir önemli olmalı. Sonuçta laptop içi komple açılacak, ve bu biraz zahmetli bir iş. Kusura bakmayın tüm sayfaları okumadım. Ben sadece bi laptop için performanslı ürün tavsiye ettim. İletkenlik değeri 8 olan bir ürün bence pek sağlıklı olmaz.
Hocam sağlıklı olmasa o kadar kişi önermez diye düşünüyorum.

Hocam sağlıklı olmasa o kadar kişi önermez diye düşünüyorum.
Önermesinin sebebi fiyatına göre FP ürünü olması. Mesela örnek vereyim. Bazı termal macunlar vardır tamamen yük altında performansı ortaya koyar, bazıları vardır boşta iken fark yaratır. Arctic mx 4 modeli iyi, fakat bir laptop için (olabilirde :p)olamaz. Belki arkadaşın laptop modelini öğrenebilirsek daha iyi olur. Ama laptoplar genelde masaüstüne göre çok daha fazla ısınır. @Charaa laptop model nedir ? Bakalım işlemci ve ekran kartı ne :) Ona göre belki de mx 4 modelde yetebilir. Ben de bunu bilmeden direkt yorum yaptım :p

Tamamen katılıyorum doğrusun ama şöylede bir olay var herkes 250tl veripte macun alamaz onun için genelleme bir ortalama bulmamız lazım. Ortalamasınıda bulduğumuzda mx-4 fp olarak mantıklı bir ürün keşke herkesin imkanı olsa hiç düşünmeden en kalitelisini alabilse canı gönülden isterim bunu en kaliteli ürünleri kullanabilsek her daim.

Tamamen katılıyorum doğrusun ama şöylede bir olay var herkes 250tl veripte macun alamaz onun için genelleme bir ortalama bulmamız lazım. Ortalamasınıda bulduğumuzda mx-4 fp olarak mantıklı bir ürün keşke herkesin imkanı olsa hiç düşünmeden en kalitelisini alabilse canı gönülden isterim bunu en kaliteli ürünleri kullanabilsek her daim.
Ben en kalitelisini alsın demek istemedim. Arkadaş laptop model söylerse, işlemci ve ekran kartı nedir öğrenirsek ona göre yorum yapmak daha doğru olurdu :p Mesela ben 12600KF için neden gidip mx 4 alayım ? Ya da şu örnek çok daha açıklayıcı olur. AMD Ryzen 5 5600x için neden iletkenlik değeri çok yüksek 250 TL değerinde olan bir termal macun alayım ? Bir yerden sonra gerek olmadığı gibi, bir yerde de gerekli olabiliyor 250 TL macun. Çünkü laptoplar masaüstü bilgisayarlar gibi değil. Şipşak soğutucu çıkar termal macun sür gibi olmuyor. Daha hassas, uğraştırıcı ve süreci uzun oluyor. Bu yüzden laptop macun değişimleri, özellikle işlemcilerin güç tüketim değerleri yüksek olan modellerde termal macuna önem verilmeli. Mx 4 model genel olarak iyi, herkes öneriyor genelde, çünkü genelde kullanılan işlemciler düşük seviye oluyor, ya da orta seviye. Laptop soğutmaları masaüstü bilgisayarlara görede kötü. Bu yüzden iletkenlik değeri iyi olan bir model söyledim. Ama bakalım arkadaşın işlemci ve ekran kartı neymiş.

Önermesinin sebebi fiyatına göre FP ürünü olması. Mesela örnek vereyim. Bazı termal macunlar vardır tamamen yük altında performansı ortaya koyar, bazıları vardır boşta iken fark yaratır. Arctic mx 4 modeli iyi, fakat bir laptop için (olabilirde :p)olamaz. Belki arkadaşın laptop modelini öğrenebilirsek daha iyi olur. Ama laptoplar genelde masaüstüne göre çok daha fazla ısınır. @Charaa laptop model nedir ? Bakalım işlemci ve ekran kartı ne :) Ona göre belki de mx 4 modelde yetebilir. Ben de bunu bilmeden direkt yorum yaptım :p
Hocam siz 12400F ve ROG 3080 için ne önerirsiniz mx4 uygun olur mu?

Hocam siz 12400F ve ROG 3080 için ne önerirsiniz mx4 uygun olur mu?
Intel 12400F için açıkcası Arctic mx 4 uygun olur. En azından orta seviye bir işlemci soğutucusu ile birlikte. ROG 3080 ekran kartının default soğutma sistemi ve eminim kendi macunuda iyidir.

@Quarit Keşke benim konuya da yazsaydınız öğrenirdik, neyse geçti artık. Ben yine de İ7-9750H GTX1660Ti notebook kullandığımı yazayım 😀
CPU Throttling olmadığı sürece aslında sıcaklığı o kadar önemli olmayabilir. İsterse 80 sabit olsun isterse 50. Ne fark eder kullanan için. Tabii bazen fan seslerinden tamamen kurtulmakta isteriz. Mesela ben 12600KF sisteme geçtim. Bütçem sistemi ilk upgrade ederken CPU soğutucusu için sıkıştı. Ben de 2. el bir tane uygun fiyata Cooler Master sıvı soğutucu aldım 240mm. Fanların kontrolcüsü olmadığı için PWM modunda çalışmıyorlar. Fanları BIOS üzerinden %30-35 arası sabitledim. Hiç ses çıkmıyor ve sıcaklıklar gayet iyi. Şimdi kullandığım macuna göre biraz daha kötü bir macun alsaydım, özellikle yük altına girerken, o zaman fan hızların %leri arttırmak zorunda kalabilirdim. Sıcaklıklar işlemcilerde belli bir seviyeye geldiği zaman fanlarda hızlanmaya başlar. Arctic mx 4 modeli kesinlikle karalamıyorum, ve standartlara göre gerçekten fiyat performans ürünü. Ama şahsen benim bilgisayarım laptop olsaydı daha performanslı termal macun olmasına önem verirdim. Şipşak yapılacak bir işlemde değil laptoplar için macun sürmek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı