Arctic P12 PWM pst 120 mm vs Arctic - P12 - 120mm

Arkadaşlar bu iki fanın farkı nedir? Bu fanları intake fanı için kullanacağım uygun mudur sizce?

Intake fanı için uygundur. Ama ben olsam ID Cooling'in bu fanını alırdım. CFM değeri ARCTIC fanlardan daha yüksek daha ucuz ve ayrıca da RPM değeri de daha yüksek. Ama daha sesli ve PWM değil. ( PWM bana göre bir eksi değil ama yine de belirtmiş olayım. ) PWM olanı anakarta takıp hızını ayarlayabilirken, PWM olmayanı anakarta takamaz ve bunun sebebiyle de hızını ayarlayamazsınız bu nedenle de PSU'ya bağlayarak fanınızı döndürebilirsiniz. Ses sizin için çok önemli değilse bunu alabilirsiniz. Ben şuan WF 12025 SDK modelini kullanıyorum. Beyaz yerine siyahımsı saydam bir görüntüsü var. Hava akışı çok iyi. Ama dediğim gibi biraz sesli. Ölçtüm ve 25 desibel. Sitede 30 civarı yazıyor.

Intake fanı için uygundur. Ama ben olsam ID Cooling'in bu fanını alırdım. CFM değeri ARCTIC fanlardan daha yüksek daha ucuz ve ayrıca da RPM değeri de daha yüksek. Ama daha sesli. PWM olanı anakarta takıp hızını ayarlayabilirken, PWM olmayanı anakarta takamaz ve bunun sebebiyle de hızını ayarlayamazsınız. Ses sizin için çok önemli değilse bunu alabilirsiniz. Ben şuan WF 12025 SDK modelini kullanıyorum. Beyaz yerine siyahımsı saydam bir görüntüsü var. Hava akışı çok iyi. Ama dediğim gibi biraz sesli. Ölçtüm ve 25 desibel. Sitede 30 civarı yazıyor.
Ses çok büyük bir takıntı benim için o yüzden arctic olanı tercih edeceğim ama yine de sağolun.
PST olanlar sıralı olarak birbirine bağlanıyor ve tek fan portundan tüm fanları kullanabiliyorsun. Diğer modelde ise her fanı ayrı olarak bağlanıyor. Fan çoklayıcı ile aynı görevi elde edebilirsin.
Zaten arctic fan çoklayıcı alacaktım kasamda bir adet sys_fan girşi var. O zaman boşuna pst özelliğine para vermeye gerek yok doğru mu anladım. İkisi de aynı fan ancak biri sadece pst özelliği ile geliyor.

PWM olanı anakarta takıp hızını ayarlayabilirken, PWM olmayanı anakarta takamaz ve bunun sebebiyle de hızını ayarlayamazsınız.
PWM olmayanlar 3 pin olur, anakartta aynı yere takıp taktığın soketi DC moda alarak yine kontrol edilebiliyor. Senin dediğin molex sokete takılan fanlar için.

PST = PWM Sharing Tech.
PWM = pulse width modulation

Dosya Ekleri

• arctic-blog-pst.jpg
    arctic-blog-pst.jpg
    167,7 KB · Görüntüleme: 83
  • PWM_4_Pin_Illustration.jpg
    PWM_4_Pin_Illustration.jpg
    131,7 KB · Görüntüleme: 79

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri