Arctic P14 Pro A-RGB vs NZXT F140 RGB Core

yalcinkesgin

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Aşağıda özelliklerini paylaştığım Arctic P14 Pro A-RGB 14 cm kasa fanı ve NZXT F140 RGB Core 140 mm fanı, hem statik basınç gerektiren alanlarda (örneğin radyatör veya mesh ön panel gibi bölgelerde) hem de hava akışı fanı olarak (örneğin arka ve üst egzoz konumlarında) kullanılabilir mi? Ben öne farklı, arkaya farklı fan istemediğim için ikisini de genel kullanıma uygunluk açısından değerlendirmek istiyorum.

NZXT’nin 3’lü ve 2’li 140 mm fan setleri tek modül olarak geliyor ve görünüm olarak oldukça şık bulduğum için bu iki fan arasında kararsız kaldım. NZXT değerler bakımından biraz geride görünüyor, ancak fark gerçekten hissedilir düzeyde mi emin olamadım.

Arctic P14 Pro A-RGB 14 cm Fan – Teknik Özellikler
Fan Hızı: 400–2500 rpm (PWM kontrollü)
0 rpm modu: %5’in altındaki PWM değerlerinde durur
Hava Akışı: 110 CFM | 186 m³/saat
Statik Basınç: 5,2 mmH₂O
Fan Yatağı: Akışkan Dinamik Yatak (FDB)
Tipik Voltaj: 12 V DC
Başlatma Voltajı: 5 V DC
Akım: 0,35 A
Kablo Uzunluğu: 400 mm + 80 mm papatya zinciri kablosu
Bağlantı: 4 pinli fan fişi + 4 pinli soket

NZXT F140 RGB Core 140 mm Fan – Teknik Özellikler
Malzeme: Plastik, kauçuk, PCB
Fan Nominal Voltajı: 12 V DC, 0,24 A, 2,88 W
LED Miktarı: 8 LED
Rulman: Akışkan Dinamik Yatak (FDB)
Fan Bağlantısı: 4 pinli PWM
Boyutlar: 140 x 140 x 26 mm
Hız: 500–1500 ±150 rpm
Hava Akışı: 90,79 CFM
Statik Basınç: 3,22 mmH₂O
Gürültü Seviyesi: 34,48 dBA
Güç Tüketimi: 2,88 W
Ömür: 60.000 saat (yaklaşık 6 yıl)
Garanti: 2 yıl
Not: NZXT RGB aydınlatma kontrolcüsü gerektirir (ayrı satılır).

Son düzenleyen: Moderatör:
Her iki fanda her yerde kullanilir çünkü hem basınç hem de CFM olarak çok guzel degerlerdeler ma Arctic P14 sıcak havayı dışarı atmada çok daha iyi konumda kasaniz nasıl bilmiyorum ama kasaniz sıcak havayı zor atıyorsa Arctic seçin derim.

Her iki fanda her yerde kullanilir çünkü hem basınç hem de CFM olarak çok guzel degerlerdeler ma Arctic P14 sıcak havayı dışarı atmada çok daha iyi konumda kasaniz nasıl bilmiyorum ama kasaniz sıcak havayı zor atıyorsa Arctic seçin derim.
nzxt h7 flow 2024. arka 1, üst 2, ön 3, 140'lık fan; alt ise 3 adet 120'lik fan olcak zaten.

bende öyle düşünüyorum da yani birbirlerine bu kadar yakın degerler varken neden statik yada hava akışı olarak ayrıldılar bu fanlar orasını tam anlamadım. yukardaki ikiside hibrit fan resmen. galiba bu hibrit yapıda olan fanlar son zamanlarda çıktı bibirlerine yaklaştılar.

Son düzenleme:
Bende öyle düşünüyorum da yani birbirlerine bu kadar yakın degerler varken neden statik ya da hava akışı olarak ayrıldılar bu fanlar orasını tam anlamadım. Galiba bu hibrit yapıda olan fanlar son zamanlarda çıktı bibirlerine yaklaştılar.

Her fan hem CFM hem de basınçta yüksek değer verecek diye bir koşul yok X marka model fan basincta yuksek verip CFM'yi düşük verebilir. Ama CFM ve basınç ne kadar yüksekse türe bakmaya o kadar gerek kalmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı