Arctis Nova 5 vs Nova 7 vs 7+

4 gün önce Amazon üzerinden Nova 7 siparişi oluşturdum. Türkiye piyasası 6.600 TL'den başlayan fiyatlara satılıyordu fakat Amazonda (Satıcı Amazon Almanya) 5381 TL (İthalat vergileri dahil). Sonrasında Nova 5 dikkatimi çekti ve araştırmaya başladım. Mikrofon konusunda ve pil ömründe Nova 7'den çok daha başarılı olduğunu gördüm. SteelSeries'in sitesinde Nova 5 140€, Nova 7 200€ satış fiyatına sahip fakat Türkiye'de iki model arasında 150-200 TL gibi bir fark var. Sizlere naçizane tavsiyem mikrofon kalitesini ve pil ömrünü göz önünde bulundurarak Nova 5 tercih etmeniz yönünde olacaktır.

Başka bir konuya attığım yorumu biraz daha düzenleyerek burada da paylaşayım. Daha yeni çıktığı için Arctis Nova 5 hakkında tutarlı kullanıcı yorumları bulmak zor fakat kağıt üstünde benim için aralarında en tercih edilebilir kulaklık; mikrofon kalitesi(Nova 5 daha önde), hafifliği(plastik malzeme kullandığı için, Nova 7 de metal malzeme kullanılıyor), değiştirilebilir kafa bandı(her ikisinde de böyle bu sadece benim özellikle aradığım bir özellik), şarj süresi(Nova 5 neredeyse iki kat daha kullanım süresi sunuyor) tam benim aradığım şekilde fakat yukarıda da belirttiğim gibi malzeme kalitesi olarak ağırlığı önemsemiyorsanız Nova 7 daha önde aynı zamanda Nova 7 de Bluetooth ve 2,4 GHz'i aynı anda kullanabiliyorsunuz bir de Nova 5 in Nova 7 ye göre kafayı daha iyi sardığını söylüyorlar, bazı kullanıcılar Nova 7 nin kafasında durmadığını ve düştüğünü söylüyorlardı. Nova 5 ve 7 arasında kendi sitesinde yurt dışı fiyatlarında 60 Euro kadar bir fark var ve Nova 5 daha ucuz fakat ülkemizde neredeyse aynı fiyatlara satılıyorlar bu yüzden Nova 5 fiyatına değer mi bilemiyorum ileride daha uygun fiyatlara bulabiliriz diye düşünüyorum. Benimde bilmediğim veya atladığım başka özellikler olabilir fakat genel olarak benim araştırmalarım sonucunda edindiğim düşünceler bu şekilde.

Ben de Arctis Nova 5 ve Arctis 7 Wireless arasında kaldım. Fps oyunları oynuyorum (Rainbow 6 Ağırlıklı) ne tavsiye edersiniz ? Bir an önce satın almak istiyorum.

Arctis 7 kablolu kullanıyordum Nova 7 kablosuz aldım, hayatımda aldığım en iyi kararlardan biri oldu, ikisi de kulaklık aynı şey ama kablolu ile kablosuz arasında rahatlık olarak bakınca dağlar kadar fark var.
Arctis 7Arctis 7Arctis 7
o kablolu ile kablosuz konusu ama bu 5vs 7 ya hani

Ayrıa içiniz rahatlayacaksa Nova 5 daha yeni çıktı bu nedenle daha yeni bir teknonoji ve çoğu özelliği önceki Nova 7'den daha iyi 60 saat pil ömrü olsun 2.0 mikrofonu olsun ayrıca fiyat olarak da 6K bu devirde iyi bir fdiyat sanırsam Nova 7'ler şu an 7 8 bandında geziyor

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı