Çözüldü Arduino genelde ne için kullanılıyor?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

bilmiomyav

Centipat
Daha fazla  
Arduino ile neler yapılabilir? Bir de ucuz ve güvenilir alınabilecek bir site var mıdır?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Çözüm
Usta ben set almıştım Arduino seti; içinde kablolar, hareket sensörü, Bluetooth modülü, Arduino Uno vardı araba parçalarını farklı, pili farklı aldım pil için bayağı araştırma yaptım en pahalı pildi. Orijinal almaya dikkat et ihtiyacına göre setler oluyor direk onu alabilirsin daha malzeme aramazsın, arabanın kumandası yoktu zaten telefon üzerinden sürüyorduk.
ben lisedeyken Bluetooth bağlantılı rc araba yapmıştım , telefondan kontrol edilebiliyordu , birde parmak izi sensörü yapmıştık bunları tübitak da sergilemiştik

Bende yeni başladım sayılır neler yapılacağı hakkında fikir sahibi olmak için YouTube üzerinde gerek yerli gerek yabancı yerlerden araştırmalar yapabilirsin. Site önerisi ise vermeyeyim gerekli araştırma ve fiyat performans ile sağlam bir araştırma ile başla derim yoksa çok paran gider mesela aldığım site mailime kaç haftadır cevap vermiyor bunları yaşamaman için site önerisi vermem doğru olmaz.

@bilmiomyav yazmayı unuttum biz malzemeleri robotistandan almıştık gayet güvenilir , basit şeyleri de aliexpressten temin etmiştik size kalmış.

Son düzenleme:
Usta ben set almıştım Arduino seti; içinde kablolar, hareket sensörü, Bluetooth modülü, Arduino Uno vardı araba parçalarını farklı, pili farklı aldım pil için bayağı araştırma yaptım en pahalı pildi. Orijinal almaya dikkat et ihtiyacına göre setler oluyor direk onu alabilirsin daha malzeme aramazsın, arabanın kumandası yoktu zaten telefon üzerinden sürüyorduk.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arduino ile neler yapılabilir? Bir de ucuz ve güvenilir alınabilecek bir site var mıdır?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Arduino bir robotik geliştirme kartıdır, bu kart ile bir robot, uçak, drone, güvenlik sistemi gibi bir sürü şey yapabilirsiniz. Arduino yazdığınız kodun gerçek dünya ile fiziksel olarak etkileşimde bulunmasına olanak tanır.

Arduino'yu trendyol'dan yorumları inceleyerek alabilirsiniz ya da RobolinkMarket gibi sitelerden alabilirsiniz.

Tabii Arduino'nun pek çok modeli vardır, modeli ihtiyacınıza göre seçmelisiniz. Çok spesifik şeyler yapmayacağım derseniz Uno alabilirsiniz ama derseniz ki ben direksiyon seti yapacağım o zaman leonardo gibi bir kart almalısınız çünkü leonardo bilgisayar ile direkt etkileşim kurabiliyor, orijinal uno da bunu yapabilir fakat ona vereceğiniz para ile şahane bir direksiyon seti yapabilirsiniz.

Orijinal mi yoksa klon mu derseniz ikisi arasında öyle çok da büyük farklar yok yani projeleriniz için klon da alabilirsiniz ki bu fiyat açısından çok daha uygun olur çünkü orijinal fiyatına klon kart alıp yanına da bir sürü ek sensör-komponent alabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…