Dostum direnç değeri kurduğun devreye göre değişkenlik gösterir ve hesaplama yapılması gerekir.Basit projeler için hangi değerlerde direnç bulunmalı sizce. Atıyorum 10 farklı değerde direnç alayım 10*50 = 500 tane direnç. Bunlar hangi direnç değerlerinde olsun sizce? En çok hangisi kullanılıyor?
Link verir misin ?Geçenlerde Trendyolda değişik dirençlerde 100 tane direnci 20 TL'ye almıştım. İçinden hepsinden yeterince çıkıyor. Al bunu zaten ucuz. Yeteceğini düşünüyorum.
Dirençler
Geçenlerde Trendyolda değişik dirençlerde 100 tane direnci 20 TL'ye almıştım. İçinden hepsinden yeterince çıkıyor. Al bunu zaten ucuz. Yeteceğini düşünüyorum.
Dirençler
1k, 2.2k gibi dirençler de çok kullanılmıyor mu? Her seferinde seri baglayarak elde etmek mantıklı değil.330 ohm ve 60 ohm alsan yeter. Diğerleri çok gerek olmuyor.
1k ve 2.2k gibi dirençlerde çok sık kullanılıyor. Ama istediğin tam değere prototipleme yaparken ulaşman her zaman mümkün değil. Özellikle öğrenme aşamasında her direnci almakta çok mantıksız geliyor bana. Seri bağlama tabi ki de pratik değil ama en azından devreyi test ederken çözüm sağlıyor.Hocam ben çok bilgi sahibi değilim ama ben olsam 10K'ya kadar olan direnclerden bilindik ve sık kullanilanlari atıyorum 5-10 tane alırdım. 100k gibi dirençler çok ihtiyacınıza yaramaz diye düşünüyorum onlardan pek almazdım.
Arduino ve elektronik malzemelerle uğraşmayı düşünüyorsanız uzun vadede toplu paket de alınabilir ama şu an için gerek yok bence.
1k, 2.2k gibi dirençler de çok kullanılmıyor mu? Her seferinde seri baglayarak elde etmek mantıklı değil.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.