Arduino için hangi dirençler alınmalı?

595914

Centipat
Basit projeler için hangi değerlerde direnç bulunmalı sizce. Atıyorum 10 farklı değerde direnç alayım 10*50 = 500 tane direnç. Bunlar hangi direnç değerlerinde olsun sizce? En çok hangisi kullanılıyor?

Basit projeler için hangi değerlerde direnç bulunmalı sizce. Atıyorum 10 farklı değerde direnç alayım 10*50 = 500 tane direnç. Bunlar hangi direnç değerlerinde olsun sizce? En çok hangisi kullanılıyor?
Dostum direnç değeri kurduğun devreye göre değişkenlik gösterir ve hesaplama yapılması gerekir.
Ama öğrenme aşamasındaysan,
330 ohm en çok kullanacağın direnç olacaktır.
1K ohm
220 ohm
60 ohm gibi düşük değerler ile dirençler almaya çalış. Örneğin 700 ohm'luk bir direnç gerekirse, dirençleri seri bağlayarak istediğin değere ulaştırman mümkün. En azından prototipleme aşamasında seni kurtarır.

Geçenlerde Trendyolda değişik dirençlerde 100 tane direnci 20 TL'ye almıştım. İçinden hepsinden yeterince çıkıyor. Al bunu zaten ucuz. Yeteceğini düşünüyorum.

Dirençler

Bunun gibi 20000 direçlik bir seti zamanında 50 TL'ye mi öyle bişeye almıştım. Hala bu seti bitiremedim. 100 tane = 20 TL görünce içim acıyor.

Hocam ben çok bilgi sahibi değilim ama ben olsam 10K'ya kadar olan direnclerden bilindik ve sık kullanilanlari atıyorum 5-10 tane alırdım. 100k gibi dirençler çok ihtiyacınıza yaramaz diye düşünüyorum onlardan pek almazdım.

Arduino ve elektronik malzemelerle uğraşmayı düşünüyorsanız uzun vadede toplu paket de alınabilir ama şu an için gerek yok bence.
330 ohm ve 60 ohm alsan yeter. Diğerleri çok gerek olmuyor.
1k, 2.2k gibi dirençler de çok kullanılmıyor mu? Her seferinde seri baglayarak elde etmek mantıklı değil.

Hocam ben çok bilgi sahibi değilim ama ben olsam 10K'ya kadar olan direnclerden bilindik ve sık kullanilanlari atıyorum 5-10 tane alırdım. 100k gibi dirençler çok ihtiyacınıza yaramaz diye düşünüyorum onlardan pek almazdım.

Arduino ve elektronik malzemelerle uğraşmayı düşünüyorsanız uzun vadede toplu paket de alınabilir ama şu an için gerek yok bence.

1k, 2.2k gibi dirençler de çok kullanılmıyor mu? Her seferinde seri baglayarak elde etmek mantıklı değil.
1k ve 2.2k gibi dirençlerde çok sık kullanılıyor. Ama istediğin tam değere prototipleme yaparken ulaşman her zaman mümkün değil. Özellikle öğrenme aşamasında her direnci almakta çok mantıksız geliyor bana. Seri bağlama tabi ki de pratik değil ama en azından devreyi test ederken çözüm sağlıyor.

Çoğu devrede en yakın direnci kullanmak kurtarır. Örneğin 330 ohm ile bir ledi korumaya alırken 220 ohm'da kullanabilirsiniz. Led'in ömrünü az da olsa koruyacaktır. Ama hassas devrelerde (örneğin amfi ve güç devreleri gibi) hesaplanana en yakın değerleri kullanmak gerekir.

Hassas potansiyometreler işinize yarar. Potansiyometreler sayesinde 0-(1K, 2K, 10K vb.) aralığında farklı dirençlere gerek kalmadan devreler kurabilirsin. Rotarty Enkoder almanızı önermem, daha çok LCD ekranlı devreler için kullanılır, çok karıştırılıyor o yüzden yazmak istedim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı