Arduino ile 12v çıkışı ve + - yön değiştirme

12v peltieri Arduino üzerinden kontrol edeceğim. Arduino üzerinden belli derece ile durdurup tekrar açacağım. Arduino üzerinde 12v yok bunu nasıl çalıştırırım? Ayrıca peltieri hem sıcak olarak kullanmak istiyorum hem de soğuk. Bunun için kutupları değiştirmem gerek bu işlemi nasıl yapabilirim?

Screenshot 2022-10-24 000225.png

Bunun gibi yapabilirsin.

@rusen02 Hocam ben elektrik kısmından pek anlamıyorum. Alanımda bu değil, yazılım zaten :D. Devrede çizilen elemanların adını söyler misiniz rica etsem? Okul için küçük çaplı proje yapıyorum.

Ve hocam projede sıcak soğuk ayarını anahtar ile-Manuel aç kapa mantığı.- yapmak istiyorum.

Son düzenleme:
2'şer tane NPN transistör, 1n4007 diyot, 5 pinli veya çift kontaklı yön değiştiren röle.
Bunları oku:

Anladım hocam. Anahtarı açıp soğuk için D2 komut vereceğim, anahtarı kapatıp sıcak için D10 komut vereceğim. Çizdiğiniz devre klasik küçük peltierler için uyumludur değil mi?

anırsın hem de tek röle kullanırsın. Lamba yerine peltier
Bu daha uygun ama DPDT rölesi piyasada bulmak zor.
Anladım hocam. Anahtarı açıp soğuk için D2 komut vereceğim, anahtarı kapatıp sıcak için D10 komut vereceğim. Çizdiğiniz devre klasik küçük peltierler için uyumludur değil mi?
Ben kafama göre PIN'leri bağladım. 2. mesajımdaki yazıları keske okusaydın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı