Arduino ile Bluetooth LED kontrolu nasıl yapılır?

justqna

Decapat
Daha fazla  
Selamlar proje ödevim için Arduino ile Bluetooth kontrollü LED yapmam lazım yani telefondan kontrol edeceğim. Elimde HC-05 modülü var ve iPhone kullanıyorum. İnternetteki kodlar çalışmıyor, yardım eder misiniz?

HC-05 modülünün doğru şekilde ayarlandığından emin olmalısın. Özellikle baud rate (veri iletim hızı), bağlantı modu (slave veya Master) gibi ayarların Arduino kodundaki değerlerle eşleşmesi gerekiyor. IPhone'da Bluetooth ile iletişim kurabilmek için uygun bir uygulama kullanmalısın. App Store'da birçok seçenek bulunuyor. Bu uygulamaların genellikle özel komut setleri ve arayüzleri olduğu için, kullandığın kodla uyumlu olmasına dikkat etmelisin. Arduino kodunda SoftwareSerial kütüphanesini kullanarak Bluetooth iletişimini sağlıyorsan, bu kütüphanenin doğru şekilde dahil edildiğinden emin ol internette bulduğun kodlar android için optimize edilmiş olabilir.😃

HC-05 modülünün doğru şekilde ayarlandığından emin olmalısın. Özellikle baud rate (veri iletim hızı), bağlantı modu (slave veya Master) gibi ayarların Arduino kodundaki değerlerle eşleşmesi gerekiyor. IPhone'da Bluetooth ile iletişim kurabilmek için uygun bir uygulama kullanmalısın. App Store'da birçok seçenek bulunuyor. Bu uygulamaların genellikle özel komut setleri ve arayüzleri olduğu için, kullandığın kodla uyumlu olmasına dikkat etmelisin. Arduino kodunda SoftwareSerial kütüphanesini kullanarak Bluetooth iletişimini sağlıyorsan, bu kütüphanenin doğru şekilde dahil edildiğinden emin ol internette bulduğun kodlar android için optimize edilmiş olabilir.😃
Peki dediklerini daha önce yapmış olan birisi var mıdır?. Yani internete ne yazsam dediğin gibi yapabileceğim şema ve kod bulabilirim?.

Bu kodları dene 1K direnç kullan ve lightblue uygulamasını dene

#include <SoftwareSerial.h>

// Bluetooth modülü için pinler
SoftwareSerial bluetooth(10, 11); // RX, TX

// LED için pin
const int ledPin = 13;

void setup() {
pinMode(ledPin, OUTPUT);
bluetooth.begin(9600);
Serial.begin(9600);
}

void loop() {
if (bluetooth.available()) {
String data = bluetooth.readStringUntil('\n');
Serial.println(data);

if (data == "on") {
digitalWrite(ledPin, HIGH);
} else if (data == "off") {
digitalWrite(ledPin, LOW);
}
}
}

Bu kodları dene 1K direnç kullan ve lightblue uygulamasını dene.

#İnclude <SoftwareSerial.h>

// Bluetooth modülü için pinler.
Softwareserial Bluetooth(10, 11); // RX, tx.

// LED için pin.
Const int ledpin = 13;

Void setup() {
Pinmode(ledpin, output);
Bluetooth. Begin(9600);
Serial. Begin(9600);
}

Void loop() {
İf (bluetooth.available()) {
String data = Bluetooth. Readstringuntil('\n');
Serial. Println(data);

İf (data == "on") {
Digitalwrite(ledpin, hıgh);
} Else if (data == "off") {
Digitalwrite(ledpin, Low);
}
}
}

Olmadı ama boş ver daha fazla tutmim seni.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı