Arduino ile direksiyon seti için hangi yöntemleri kullanabilirim?

RS775'de bile bu kadar yakarırken Kormas alırsam iflas ederim herhalde. Babamla konuşacağım, şimdilik sadece FFB'siz yapmayı düşünüyorum. Eğer olurda ileride yetersiz gelirse veya yükseltmek istersem para da biriktirebileceğim için işim daha rahat olacak.

Bence arduinoya gerek yok, ucuz bir gamepad ile yapılabilir, vites için tuşları kullanırsın, gaz fren için sağ joysticki. Sen anladın nasıl olacağını.
Hacı 7 sayfa konuyu boşuna mı konuştuk. Hassasiyet önemli yoksa yapmanın anlamı yok.

Bence arduinoya gerek yok, ucuz bir gamepad ile yapılabilir, vites için tuşları kullanırsın, gaz fren için sağ joysticki. Sen anladın nasıl olacağını.
Daha önce denedim iğrenç oluyor hissiyat.

Nasıl oldu anlamadım ama 200-250 TL maliyetle bütün seti topladım?

FFB, Vites dahil. Tabi Switchleri birkaç sene önce sanayiden almıştım.
Yazıcı sökeceksiniz içindeki motorla yaparsınız ama direksiyonunuz çok ağır.

200 TL nasıl hocam?

200 TL nasıl hocam?
@Affansen farkı.

Sayıyorum malzemeleri:
Pedallar ve vitesler toplam 10-15TL civarı. Vites dediysetm el frenli şey H-Vites değil.
Snopy VH-5 (Bozuktu tamir ettim o yüzden ucuz. )=1TL
H-Vites= Kutusu ücretsiz switch tanesi 2 TL olsa 14 lira tutuyor. Hadi 15 olsun. Tabi ben zamanında sanayiden aldığım için tanesini 5 liraya almıştım ama orasını karıştırmayalım.
Arduino Leonardo ve motor sürücü 150TL civarı olmuştu. E geriye de başka bir şey kalmadı zaten.

Siz full tasarrufa gitmişsiniz gerçi, motor yetersiz geliyor diye bir RS775 alın da görün maliyeti. Kafadan en az 200 TL, kasnak felan da eklenirse 300-400 TL'ye kadar yolu var.

Siz full tasarrufa gitmişsiniz gerçi, motor yetersiz geliyor diye bir RS775 alın da görün maliyeti. Kafadan en az 200 TL, kasnak felan da eklenirse 300-400 TL'ye kadar yolu var.
Hayır motor eklenirse sadece 150TL civarı masraf olmuş olacak. Sistemde her şey hazır motoru tak çalıştır.

Tasarruf değil aslında tamir diyelim. O aletler elime geldiğinde durumu pek iyi değildi, bildiğiniz çamurluydu ya.
İşte temizledim onları sorunları giderdim, çok emek harcadım. Ne kadar ekmek o kadar köfte.
Yazıcıdan sökünce parçaları iyi oldu, toplam 4 tane yazıcı parçalamış oldum böylelikle. Şunu söyleyeyim Canon yazıcı sökün direksiyon amacınız varsa. Çevremde HP söken vardı encoder yanlış yerde olunca kaldık öyle ortada.
Neyse işte yani her şeyi hazıra almaktan hem daha ucuza geldi hem daha iyi. Dişliyi falan unutun, yazıcının içinden kayışlı sistem çıkıyor ya. Hem de torku arttıracak şekilde.

HP yazıcı beleşe gelecek babamdan, denerim olmazsa alırım Canon'u.

RS775 yazıcının içindeki kayışlı sisteme oturuyor mu? Ben uyumsuz diye biliyorum.

HP yazıcı beleşe gelecek babamdan, denerim olmazsa alırım Canon'u.

RS775 yazıcının içindeki kayışlı sisteme oturuyor mu? Ben uyumsuz diye biliyorum.
Çapını ölçmek lazım. Muhtemelen oturur çünkü boşluk var. Bu arada uyumsuz olduğunu nereden duydunuz?

Çapını ölçmek lazım. Muhtemelen oturur çünkü boşluk var. Bu arada uyumsuz olduğunu nereden duydunuz?
Yani yazıcının içindeki motor daha küçük. Muhtemelen mili de küçük olacaktır. RS775'in mili de 5mm. Tahminen olmaz diye düşündüm.

Tamam belki olabilirmiş ama olmama ihtimali de var. Gerçi sizinkinde kasnaklı sistem vardı, bu şekilde mi bilmiyorum. Yani tahmin yürüttüm kısaca. Herhangi bir kesin bilgiye dayanarak söylemedim.

Bende kasnaklı sistem var evet. Motorun ucundaki o plastiği yeni motora takıp kayışları takacağım. Yuvasına oturmazsa hızlı yapıştırıcı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…