Arduino ile FFB'li direksiyon seti yapımı

Ben konusunu açmış olduğum seti satalı çok oluyor. Videolarınıda maalesef kaybettim. Ama DFGT, G27, G29 da kullanmış birisi olarak bu setteki hissiyatı hiçbirisinde alamadım, T300'e benzer hissiyatı vardı. Tekrardan yapmayı düşünüyorum.

Hazır direksiyon setleri çok pahalı oldugundan alınmıyor zaten böyle bir direksiyon seti en mantıklısı yapılabilirse %90 karın oluyor para açısından.

@deux freres sizde hala duruyorsa set veya videosu varsa atarsanız çok makbule geçer.

Buradaki bağlantıdan videoya ulaşabilirsiniz. İlk yaptığım zamanlarda daha direksiyonun kasasını toplamadan çekmiştim videoyu.

Eyvallah.

Buradaki bağlantıdan videoya ulaşabilirsiniz. İlk yaptığım zamanlarda daha direksiyonun kasasını toplamadan çekmiştim videoyu.

Hiç direksiyon setinin yapımını öğretici olarak video veya konu olarak açmayı düşündünüzmü yapmak isteyenlerede yardımcı olabilirsiniz.

Eyvallah.

Hiç direksiyon setinin yapımını öğretici olarak video veya konu olarak açmayı düşündünüzmü yapmak isteyenlerede yardımcı olabilirsiniz.
Rica ederim. Hiç düşünmedim açıkçası, şu sıralar özellikle yoğun bir dönemden geçiyorum ama ilerleyen zamanlarda birisi yapmamı isterse ona yaparken çekerim mutlaka sözüm olsun.

Konu çok güncel değil ama ben de yapmayı düşünüyorum. Tüm malzemeler neler acab? Biraz iyi bir şey yapmak istiyorum. Hazır almakdan daha karlı olduğunu düşünüyorum ama hangi malzemeler lazım bilmiyorum. Tam bir listesi verebilir misiniz acaba malzemeler için? 6 vitesli ve gaz, pedal, debriyaj olacak şekilde yapacağım. Kod bilgim var.

Konu çok güncel değil ama ben de yapmayı düşünüyorum. Tüm malzemeler neler acab? Biraz iyi bir şey yapmak istiyorum. Hazır almakdan daha karlı olduğunu düşünüyorum ama hangi malzemeler lazım bilmiyorum. Tam bir listesi verebilir misiniz acaba malzemeler için? 6 vitesli ve gaz, pedal, debriyaj olacak şekilde yapacağım. Kod bilgim var.

Kullandığım malzemeler;
  • Arduino Leonardo.
  • Bts7960b 40a motor sürücü.
  • 600ppr encoder.
  • GT2 20diş -60diş kasnak +200mm kayış.
  • DC motor.
  • Güç kaynağı.
  • KP08 yataklı rulman ve 8mm mil.
  • Pedal ve vites bağlantıları için 9 pin lehim tip dişi erkek konnektör ve kapak.
  • Bağlantı için kablolar.
  • 1klık direnç( bazı encoderler A ve B çıkışlarına 1klık direnç ile 5V vermeden çalışmıyor bunun için gerekli)
  • Direksiyon simidi.
  • Kasası için sigma profil, çıta vs tamamen bütçenize bağlı.

Bu malzemelere ek olarak pedallar için 3 adet potansiyometre ve vites için IC168 orta boy swtich kullanılıyor. Sağlam bir şey olsun isterseniz 3M kayış kasnak ve sigma profilden yapmanızı öneririm :) ben şu an 3M kayış kasnak ve sigma profilden tekrar yapıyorum.

direksiyon için.

4 adet 200mm, 3 adet 160mm sigma profil.

25 adet tırtıl somün ve M5 vida boyut hatırlamıyorum.

H vites için.

21 tane M8 somun.

2 tane M8 25mm vida.

1 tane M8 25mm vida.

6 tane M8 pul.

2 tane M5 35 mm vida.

4 tane M5 somun.

1 tane M8 dişi mafsal.

2 tane 688zz rulman.

2 tane 625zz rulman.

4 tane 10cm M8 saplama.

1 tane 20cm M8 saplama.

Pedal için.

18 adet M5x16 mm ımbus cıvata(pedalları sigma profile sabitlemek için)

18 adet M5 tırtıl somun.

-6 adet M5x20 mm imbus cıvata.

-6 adet M4x40 mm imbus cıvata.

-3 adet M5x40 mm imbus cıvata.

-3 adet M5x35 mm imbus cıvata.

-6 adet M3x16 mm ysb cıvata.

-12 adet M5 fiberli somun.

-6 adet M4 fiberli somun.

-6 adet M3 fiberli somun.

-2 adet 400mm 23adet 300mm sigma profil ve 6adet köşe bağlantı.

Ben yaptım bitirdim. Bölümümden de mezun oldum. Ara sıra kurup ETS giriyorum sistemle.

Kullandığım malzemeler;
  • Arduino Leonardo.
  • Bts7960b 40a motor sürücü.
  • 600ppr encoder.
  • GT2 20diş -60diş kasnak +200mm kayış.
  • DC motor.
  • Güç kaynağı.
  • KP08 yataklı rulman ve 8mm mil.
  • Pedal ve vites bağlantıları için 9 pin lehim tip dişi erkek konnektör ve kapak.
  • Bağlantı için kablolar.
  • 1klık direnç( bazı encoderler A ve B çıkışlarına 1klık direnç ile 5V vermeden çalışmıyor bunun için gerekli)
  • Direksiyon simidi.
  • Kasası için sigma profil, çıta vs tamamen bütçenize bağlı.
Maliyeti yaklaşık 1100TL oldu, 1 ayda toplayıp birleştirdim. Bazı sorunlarda tüm parçaları iade edecek düzeye gelsemde bitti :D
Kasasını en uygun yollu olduğunu düşündüğüm için 2*2'lik çıtadan yaptım. Encoderi AliExpress'ten aldım. BTS7960 motor sürücüsünü 40a kullanmanızı öneririm. Kasnak olarak GT2 tercih ettim diş atlama yaptığı için önerilmiyordu, ben diş atlama sorunuyla karşılaşmadım. Motor ve güç kaynağı olarak elimde bulunduğu için Canon F/P38 motorunu ve 200W'lık PSU(12v 15a verebiliyor) kullandım. Motorun gücü ETS 2 için yeterli. İleride RS775 veya benzeri bir motora geçmeyi düşünüyorum.

Masaya sabitlemek içinde DFGT masaya sabitleme aparatını masama uygun bir hale getirip 3D yazıcıdan bastırdım.

Program olarak emclite kullandım, wheel Config ile FFB çalıştıramadım. Emc Lite buton bağlantısı biraz karışık geldiği için h-vitesimi daha aktif edemedim boş bir zamanımda halledeceğim.
Sormak istediğiniz bir soru var ise sorabilirsiniz bildiğim kadarıyla yardımcı olurum.
Emc Lite bağlantı şeması;

Eki Görüntüle 1684031

Eki Görüntüle 1684001

Eki Görüntüle 1684058

Çok iyi olmuş hocam ilge ipektenmi yaptınız şu anlık maliyeti tahmini ne kadar olur? (Arduino Leonardo falan kablolar var elimde)

Çok iyi olmuş hocam ilge ipektenmi yaptınız şu anlık maliyeti tahmini ne kadar olur? (Arduino Leonardo falan kablolar var elimde)

Şu an tekrar yapıyorum. Hiç maliyet hesabı yapmadım ama 4bin civarı tutmuştur. Pek heves bırakmadıkları için dolapta yatıyor toplamadım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı