Arduino UNO ATmega328P Çipinin Isınma Sorunu Nasıl Çözülür?

Bloody Sword

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, elimde Arduino UNO klon R3 kartı var. Karta herhangi bir şekilde güç verdiğimde ATmega328P çipi(görseldeki) el değemeyecek kadar ısınıyor ama içine kod yükleyebiliyorum ve sorunsuz çalışıyor. Karta modüllerin bağlantısını yaparken yanlışlıkla bir kablo ATmega328P çipine değdi ve kısa devre yaptı ama dediğim gibi acayip fazla ısınmasından başka sorunu yok. Nasıl çözebilirim?

Dosya Ekleri

• indir (12).jpg
    indir (12).jpg
    23 KB · Görüntüleme: 82
Eğer elindeki kart klon değil ise, yani üzerinde DIP soket var ise bir atmega sipariş et ya da temin edip yer değiştirme işlemi yap. SMD ile yapma imkanın varsa onu da yap. Eğer ısınma devam ederse regulatörlere bakabilirsin, yanlışlıkla temas ettirdigin kablo hangi pinlere temas ettiğini tahmini olarak söylersen daha da iyi yardım ederim.

Eğer elindeki kart klon değil ise, yani üzerinde DIP soket var ise bir atmega sipariş et ya da temin edip yer değiştirme işlemi yap. SMD ile yapma imkanın varsa onu da yap. Eğer ısınma devam ederse regulatörlere bakabilirsin, yanlışlıkla temas ettirdigin kablo hangi pinlere temas ettiğini tahmini olarak söylersen daha da iyi yardım ederim.
Elimdeki kart klon Arduino UNO Klon R3 CH340 kartı.Görseldeki Arduinonun aynısı.Kısa devre yapan bacaklarıda görseldeki yerler tahmini olarak.
indir (12.jpg

Elimdeki kart klon Arduino UNO Klon R3 CH340 kartı.Görseldeki Arduinonun aynısı.Kısa devre yapan bacaklarıda görseldeki yerler tahmini olarak.
Eki Görüntüle 1643257
Hocam o zaman imkanınız varsa çipi değiştirmeyi deneyin derim kartta mı sorun var yoksa MCUda mı anlamalıyız AREF üzerinden AVCC (Alternatif VCC) pinine GND voltaj gitmiş sanırsam sorun herhangi küçük bir komponentte bana kalırsa.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı