Arduino UNO ısınıyor

12V verdiğin için çok ısınıyor olabilir. Düşük gerilim değerli bir adaptör yok mu kullanabileceğin?

Maalesef, 7V ve 12V arasında olan bir tek 12V adaptör var. Diğer adaptörler 5V ve 15V+ gibi uzak değerler. Arduino kartı 6V ile 20V arasında beslenebiliyor ve önerilen gerilim değeri 7V ile 12V arasında olmasına rağmen bu kadar ısınması @bilgekaan99 kullanıcının dediği gibi regülatörün ömrünü doldurduğunu mu belirtiyor acaba? 9V adaptör bulmaya çalışacağım yarın.


Lineer regülatör verimsiz zaten, üzerinden akan akım fazlaysa ısınması doğal. Anahtarlamalı bir buck converter alıp direkt 5V girebilirsiniz Arduino'ya.

Bu fazla karışık geldi:
1597524141387.png

1597524176180.png


Aklımda çok soru var şu anda. Bu nedir? Neden I/O pinlerini kullanıyor? Bu devrelerde potansiyometre veya pull down neden kullanılmış?
 
Bu fazla karışık geldi:
Eki Görüntüle 640160
Eki Görüntüle 640161

Aklımda çok soru var şu anda. Bu nedir? Neden I/O pinlerini kullanıyor? Bu devrelerde potansiyometre veya pull down neden kullanılmış?
Anahtarlamalı regülatörlerin tasarımı biraz karışık. Yalnız bu fotoğraflarda anladığım kadarıyla bir regülatör tasarlanmış ve onu kontrol etmek için Arduino kullanılmış. Yani amaç Arduino'ya beslemek değil bir güç kaynağı çıkarmak ortaya.

Size lazım olan şey şöyle bir şey:

Ucuz zaten, 3A de yeter sanırsam. Kendiniz de tasarlayabilirsiniz tabii ama karışık dediğim gibi.
 
@Alpha Centauri Hocam çok teşekkür ederim. Bu regülatör sadece arduino UNO kartının ısınma sorununu değil öbür komponentler ve kartları beslemek için de fayda sağlayacak. Bu tür regülatörleri sürekli görüyordum fakat fiyatlarının pahalı olduğunu düşündüğümden hiç yanaşmadım o tarafa. Hepinize tekrardan teşekkürler.🙏
 
Aşağıdaki adreste o regülatörün datasheet'i var. O belgeye gore regülatör 150 ℃ sıcaklığına kadar çalışıyormuş. Eğer elini 10 saniye tutunca azıcık canım yanıyorsa 100 dereceye hile ulaşmamıştır. Yani bu şekilde devam edebilirsin.

O halde şu an için içim rahat. Faydalı bir bilgi. Vakit ayırıp araştırdığınız için sonsuz teşekkürler. 🙏
 
Mosfet transistörünü tetiklemek için I/O pinleri kullanılmış. Mosfeti Ardunio’daki I/O pinlerinden Gate (G) pini tetiklenip anahtar olarak kullanmışlar. Pull down direnci çıkışı kararlı hale getirmek için yani mosfetler BJT transistörler gibi akım kontrollü değil gerilim kontrollüdür. Yani bu da Gate tetiklenmesi sonrası mosfetin kapanmama ihtimalı olduğunu gösterir . Amaç Mosfet’i düzgün şekilde açıp kapatmak.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı