Arduino yazılımını öğrenmek için neler yapılmalı?

NuxDR

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba birkaç gün önce robo 90 Arduino ileri başlangıç kiti aldım. Robo 90'ın kendi YouTube kanalından eğitimlere başladım ancak yazılımsal olarak kendimi geliştiremiyorum. Bunun için normal c/c++ mı öğrenmem gerekiyor yoksa?

C ve C++'ı temel alıyor, onlara çalışın. Çok detaylı bilmenize gerek yok temel şeyleri çözerseniz Arduino kodlamaya büyük oranda alışıyorsunuz. Yapay zeka asistanları da çok başarılı kodlar yazabiliyor artık ayrıca.

Son düzenleme:
Arduino C++ temelli. Eğer hiç bilmiyorsanız size tavsiyem;
  • Arduino ile yapılacak başlangıç seviyesi bir çok uygulama var. Önce bunları satır satır anlayarak yapın.
  • Sonrasında biraz daha kompleks uygulamalara geçin. Yine iyice anlayana kadar kodu ve yorum satırlarını okuyun.
  • Bunları yaparken elbette örnekler veya internette bulunan Tutorial'lar üzerinden gidin.
  • Sonrasında benzer uygulamaları örneklere çok bakmadan kendiniz yazmaya ve çalıştırmaya çalışın.
  • Bu aşamaların hepsinden geçtikten sonra gerçekten C ve C++ bilmeniz gerekecek uygulamalara geçebilirsiniz. Mesela bir Driver yazabilirsiniz bir sensöre. Ya da Atmel işlemcinin kesmelerini aktive etmek ve kullanmak için çalışabilirsiniz. Donanımsal Timer'lar var yine onlar için kullanabilirsiniz.
Son aşamaya gelene kadar çok da C/C++ bilmenize gerek yok. Arduino'nun hazır kütüphaneleri ile herşeyi yapabilir hale geldikten sonra dillerin üstüne daha çok düşmenizi öneririm. Böylece aslında dilden ziyade biraz daha algoritma mantığını çözersiniz. Sonra istediğiniz dile çalışın. Yoksa zaten çok da bir şey anlamazsınız dillerden.

Merhaba süreçten bahsedeyim bu işe girmek isteyenler için bir faydam dokunur belki robo90 Arduino ileri başlangıç kiti aldım Yaklaşık 1.060 TL ben gidip almak istediğim için fiyat biraz daha yüksek oldu siz daha uygun bulabilirsiniz hayatımın önce hep elektrik elektronikten zevk alan bir insandım bunu biraz daha üst kademeye götürmek için bu hobiye başladım ilk başta ne yapacağımı bilemiyordum önce dedim ki C++ öğreneyim sonra Arduino ile işim daha kolay olur Sonra baktım ki Yollar ve hedefler bambaşka robo 90 Arduino kursunu izlemeye başladım Azimli bir insan olduğum için her video 10-15 dakika ama benim uğraşım 1 saat 2 saati bile bulabiliyor böyle böyle çok temelli bir şekilde ilerliyorum Siz kendi projeleriniz yapmak istemezseniz hazır kodlarla beraber proje yapmak istiyorsanız da onu da deneyeyim dedim bir radar projesi yaptım kodu yapay zekadan aldım ve şunu fark ettim bu kadar güzel bir düzenek Bu kadar basit bir şekilde olamaz yani elektrik ve elektroniği mekanik Mekatronik Bunlar ilginiz varsa hemen başlayın
Faydasını gördünüz mü hocam setin bende satın almayı düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı