ARGB bileşenleri bağlama ve kontrol etme yöntemleri

Clockworrk

Kilopat
Katılım
29 Ocak 2018
Mesajlar
18
Merhaba,
Yaklaşık olarak 15 adet ARGB bileşenim(fan, sleeved, GPU holder vs) mevcut, siparişler birkaç güne elimde olacak, kafama takılan soru için sizlere sormak istedim.
Kasa üzerinde 1 adet kontroller mevcut fakat çıkış sayısı yetersiz. Bu çıkışlara çoklayıcı verip 1to4 şeklinde daha fazla çıkış elde etmek gibi bir amacım var;

1- Contoller Hub'i, anakarta bağlayıp kontrolü anakarta vermem mümkün mü? Kumandadan kontrol etmek istemiyorum, hepsi senkron halde çalışır mı?
2- Hub'dan mı çıkış vermeliyim yoksa hub ın yetmeyen kısım için anakartın 2. 3 pin çıkışından mı çoklayıcı bağlamalıyım?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
1-Evet mümkün. Anakarttaki headera taktığınız (ve headera takılı aygıta taktığınız) her şeyi kontrol edebilirsiniz ve aynı efekti yineleyebilirsiniz.

2- Hub'ı anakarta bağlayın geri kalan her şey için hub'dan çıkış verin. Portlarınız yetmezse bazı aygıtları birbirine takabilirsiniz. Birbirine takma işini çok abartmayın bir yerden sonra LEDler çalışmayabilir.
 
Son düzenleme:
Teşekkür ediyorum, olmadı kalan 3 bağlantıyı da çoklayıcı anakartın 2. Header çıkışından çoklarım.

Peki kumanda kontrolündeki hub ı iptal etmem için kumandadan veya hubdan birşey yapmam gerekiyor mu?
 
Merhaba hocam. Bende AliExpress'ten toplu kasaiçi aydınlatma siparişi etmiştim.
Dün hepsi geldi ve sistemi kurdum. Yüksek ihtimal parçalar benzerdir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Öncelikle anakartında eğer tek ARGB 3 pin girişin varsa 15 ürünü daisychain yapıp oraya takarsın ama sıkıntı çıkarabilir zira her bir ARGB girişin besleyebileceği bir limit vardır.
En sağlıklısı benim de yaptığım gibi bir ARGB hub alıp tüm ARGB ürünleri oraya bağlamak ve hub'ı da anakarta bağlamak. Tabi hub'ın sata girişi ile beslenmesi şart.

SignalRGB gibi bir uygulama kullanarak tüm ARGB ürünleri senkronize edebilirsin, buna klavye/mouse vs. dahil.

Bazı hub'ların üzerinde kendi ARGB modları ve anakart arasında geçişi sağlayan bir tuş olur.
Mesela benim hub'ın kumandasında R/M tuşu mevcut. O tuş sayesinde istediğim zaman SignalRGB ve Hub efektleri arasında geçiş yapabiliyorum.
 
Son düzenleme:
Himm bakayım ona , bu çok yardımcı oldu. 2 adet 3 pin header mevcut, bir tık kolaylık yaratabilir diye özellikle 2 çıkışlı olarak almıştım.
Teşekkür ediyorum👍
 

Yeni konular

Geri
Yukarı