ARGB fan ışıkları yanmıyor

• Konuyu başlatan 0skar
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 19
  • Görüntüleme 5.727
Anakartta yeşil yere direkt 6 pin denedim olmadı. Dönüştürücü aldım yeşilin sağındaki 3 pinli yer olan sys fana taktım fan dönmeye başladı ama ışık yok. Diğer 1 boşluklu olan ucu maviye taktım olmadı kırmızıya denerken hafif bir kısım renk yandı fakat ne hikmetse oturmadı oraya fazla da zorlamak istemedim çünkü maviye direkt girip kırmızıya hiç girmiyordu. Kırmızıya tam otursa renkler yanacak gibi duruyor ama oturmuyor. Diş kalın mı geliyor acaba anlamadım.

Dosya Ekleri

• IMG_20201008_204552.jpg
    IMG_20201008_204552.jpg
    419,4 KB · Görüntüleme: 109
Gigabyte anakartların 3 pinli ARGB LED girişleri, arasında boşluksuz 3 pin şeklinde. Fotoğraftaki gibi bir dönüştürücü daha almanız lazım ARGB kablosu için.
Eki Görüntüle 695509

ARGB kablosunu bağladığınız soketin resmini atabilir misiniz? Benim bildiğim Gigabyte anakartlarda o şekilde bir ARGB soketi yok. VDG yazan soket 3 bitişik pinli bir soket.

Hayır. Gigabyte B450 Aorus Elite anakarta sahibim ve ARGB pinleri bitişik değil. Yanlış bilgi vermeyelim. ARGB kablosunu 3 pinli VDG yazan girişe bağlayın.

Fotoğraf atabilir misiniz? ARGB bozuk olabilir.

Fan'a hiç elektrik gelmiyor çok denedim oraya. Fotoğraf neyin fotoğrafı? Argb fan'larda sıkıntı yok 3 adet geldi çalışıyordu birini ben aldım yer olmadığı için.
Fotoğraf atabilir misiniz? ARGB bozuk olabilir.
Ama dönüştürücünün 3 pinli girişi bozuk olabilir tabi o ayrı konu. Diğer tarafa değdirdiğimde elektrik alır gibi olup bir kısmı yanıyor fanın ama tam gelmiyor elektrik çünkü yuvaya tam oturmuyor dişleri kalın gibi sol kısımdaki dik bölüme.(üst fotodaki kırmızı)

Fan'a hiç elektrik gelmiyor çok denedim oraya. Fotoğraf neyin fotoğrafı? ARGB Fan'larda sıkıntı yok 3 adet geldi çalışıyordu birini ben aldım yer olmadığı için.

Ama dönüştürücünün 3 pinli girişi bozuk olabilir tabii o ayrı konu. Diğer tarafa değdirdiğimde elektrik alır gibi olup bir kısmı yanıyor fanın ama tam gelmiyor elektrik çünkü yuvaya tam oturmuyor dişleri kalın gibi sol kısımdaki dik bölüme.(Üst fotodaki kırmızı)

ARGB girişlerinin takılı halde fotoğrafını atın.

ARGB girişlerinin takılı halde fotoğrafını atın.

Hocam corsair spec delta kasa kendi 3 rgb fan kendi 4 pine bağlı rgbler fanlar ise sysfan bölümlerinden dönmeye başlıyor. Bunun birleşik 3 pin olanı taktım fan dönüyor ama rgb yi dediğiniz yer dahil 2 adet o girişliye taktım ışıklar gelmedi. Şuan kapattı kasayı kabloyu iade edeyim diyordum

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı