ARGB fanlar nasıl kontrol edilir?

Iverson76

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Selam dostlar,

Kasam P600s.
Anakartım: ASUS ROG STRIX X570-F Gaming.

Bilmediğim ve kafamda oturtamadığım bir konu mevcut. Bilenlerin yönlendirmelerini rica edeceğim.
  • ASUS ROG STRIX X570-F Gaming anakartım mevcut. Araştırdığım kadarıyla bu anakart üzerinden ARGB sistemi kontrol edebiliyoruz. Öncelikle doğru mudur? Onu sorarak başlayayım.
  • Kasamın ARGB fanları mevcut fakat kasamda bir ARGB kontrolcüsü yok. Tüm ARGB fanları ana karttaki ARGB kontrolcüsünü çoklayarak ( bir giriş 6 çıkış gibi bir kablolama sistemi ile) anakartım üzerinden kontrol edebilir miyim?
  • Bunun için çoklayıcı kablolar yeterli midir? Yoksa anakartın ARGB kontrol çıkışından ekstra bir kontrolcüye giriş yapıp ( bir çoklayıcı gibi kullanıp) tüm sistemi onun üzerinden kontrol etmem gerekir?
  • Anakartım üzerinden fanların dönüş hızlarını kontrol edebilir miyim? Yoksa onun için başka bir uygulamamı yapmam gerekiyor?

Teşekkürler,

Son düzenleyen: Moderatör:
Ana kartında 5v ARGB hattında 2 adet var diye hatırlıyorum. Genelde her bağlantı noktası 120 led destekliyor ortalama. Yani y tipi bir çoğaltıcı ile tabii ki bağlayabilirsin ekstra bir kontrolcüye ihtiyaç duymadan. Ben öyle kullanıyorum monitörüm arkasındaki 12 ledli 2 metrelik ARGB şeridi. Direkt ana karta bağlı.

Ana kart üzerinde de Ai Suite 3 programı üzerinden fanların eğer PWM ise ve ana kartına direkt bağlıysa programdaki Fan Expert sekmesinde görüp, optimizasyon yapıp ayarlayabilirsin.

Ana kartında 5v ARGB hattında 2 adet var diye hatırlıyorum. Genelde her bağlantı noktası 120 led destekliyor ortalama. Yani y tipi bir çoğaltıcı ile tabii ki bağlayabilirsin ekstra bir kontrolcüye ihtiyaç duymadan. Ben öyle kullanıyorum monitörüm arkasındaki 12 ledli 2 metrelik ARGB şeridi. Direkt ana karta bağlı.

Ana kart üzerinde de Ai Suite 3 programı üzerinden fanların eğer PWM ise ve ana kartına direkt bağlıysa programdaki Fan Expert sekmesinde görüp, optimizasyon yapıp ayarlayabilirsin.
3x ARGB140mm fanı tek bir çıkışa bağlasam sorun olur mu?

PWM olup olmadığını nasıl anlayabilirim?

Ben masanın arkasına da ARGB led döşemeyi düşünüyorum ondan sordum :)
Bak sana şöyle söyleyeyim. Hiç gözün korkmasın. Benim bir tane 3pin ana kart girişime kontrolcü bağlı ve o kadar fan ve kasa içi şerit led bağlı ki, beyaz ve buna yakın çok enerji harcayan renklerde error veriyor, gücü yetmiyor. Ben zaten sabit renk kullanmadığımdan sorun yok. Diğer ana kart 3 pin girişine de monitör arkası ve çeşitli yerlerdeki led şeritler bağlı ve azımsanacak düzeyde de değiller. Orantılı şekilde bölüştürürsün, hata da almazsın merak etme. Gönül rahatlığıyla yap yani. Nasıl bir şey istediğini hayalindekini belirt dilersen, N11'den falan doğru ürünleri araştırıp senle çözelim bu işi. Bütçen de önemli tabi. Ben geçen süs için aldığım A5 ışıklı yazı panosunun içine bile adreslenebilir ekleyip kasaya bağladım :D Yer yer kumandalı klasik RGB ambiyans ışıkları da kullandım tabii ki.

2022-10-08 00.09.52.jpg

FINAL-STAGE.jpg

Bak sana şöyle söyleyeyim. Hiç gözün korkmasın. Benim bir tane 3pin ana kart girişime kontrolcü bağlı ve o kadar fan ve kasa içi şerit led bağlı ki, beyaz ve buna yakın çok enerji harcayan renklerde error veriyor, gücü yetmiyor. Ben zaten sabit renk kullanmadığımdan sorun yok. Diğer ana kart 3 pin girişine de monitör arkası ve çeşitli yerlerdeki led şeritler bağlı ve azımsanacak düzeyde de değiller. Orantılı şekilde bölüştürürsün, hata da almazsın merak etme. Gönül rahatlığıyla yap yani. Nasıl bir şey istediğini hayalindekini belirt dilersen, N11'den falan doğru ürünleri araştırıp senle çözelim bu işi. Bütçen de önemli tabi. Ben geçen süs için aldığım A5 ışıklı yazı panosunun içine bile adreslenebilir ekleyip kasaya bağladım :D Yer yer kumandalı klasik RGB ambiyans ışıkları da kullandım tabii ki.

Eki Görüntüle 1538140

Eki Görüntüle 1538141
Seninle özelden bir konuşmamız lazım :D hayalimdeki masayı yapmışsın hocam

@KafadanKontak sana ulaşmam lazım :)

@KafadanKontak hocam selamlar,

Bazı sorularım varda sana nasıl ulaşabilirim :)

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı