developper
Hectopat
- Makaleler
- 1
Arkadaşlar merhaba. ARGB destekli anakartım için Lumina RGB 120mm ürününü satın aldım. Ürün 1 adet kontrolcü ve 3 adet fandan oluşuyor.
Kontrolcüyü anakartın ARGB bağlantısına bağlayarak ya da kumandası ile fanların renklerini değiştirebiliyorum fakat fanların hızını sadece kumandadan değiştirebiliyorum.
Ben fanların hızını da anakart yani BIOS üzerinden değiştirebilmek istiyorum.
Kontrolcü gücü 4pinli Molex'ten alıyor. Kontrolcü çıkışları fotoda görüldüğü gibi. 2, 3 ve 4 pinli çıkışlar mevcut.
3 pinli çıkış, kablo ile anakartın 3 pinli ARGB girişine bağlı.
4 pinli (kırmızı) çıkışa giren kablonun diğer ucu 4 pinli Molex'e bağlı.
1- Molex ucundan anakarttaki SYS_FAN'ya da cpufan girişlerine bağlantı yapsam fanların hızını kontrol edebilir miyim?
2- edebilirsem uygun kablo aparatı var mıdır? Varsa linkini paylaşır mısınız?
3- fan hızlarını kontrol edebilmek için başka öneriniz var mı? (fan kabloları 6pinli tek kablo)
Kontrolcüyü anakartın ARGB bağlantısına bağlayarak ya da kumandası ile fanların renklerini değiştirebiliyorum fakat fanların hızını sadece kumandadan değiştirebiliyorum.
Ben fanların hızını da anakart yani BIOS üzerinden değiştirebilmek istiyorum.
Kontrolcü gücü 4pinli Molex'ten alıyor. Kontrolcü çıkışları fotoda görüldüğü gibi. 2, 3 ve 4 pinli çıkışlar mevcut.
3 pinli çıkış, kablo ile anakartın 3 pinli ARGB girişine bağlı.
4 pinli (kırmızı) çıkışa giren kablonun diğer ucu 4 pinli Molex'e bağlı.
1- Molex ucundan anakarttaki SYS_FAN'ya da cpufan girişlerine bağlantı yapsam fanların hızını kontrol edebilir miyim?
2- edebilirsem uygun kablo aparatı var mıdır? Varsa linkini paylaşır mısınız?
3- fan hızlarını kontrol edebilmek için başka öneriniz var mı? (fan kabloları 6pinli tek kablo)
Son düzenleyen: Moderatör: