Arızalı RAM tespit edilemiyor

283764

Hectopat
Memtest86 ile ettim sorun yok. Bellek tanılama testi ile ettim yine sorun yok fakat laptopta bir sorun olduğu çok bariz belli. İşlemci hariç geriye tek RAM'ler kalıyor. Sorun şu laptop bazen açılırken donuyor. Tuşa basıp kapatıp yeniden açınca sorun yok. Oyunlarda veya laptopu hafif zorlamaya alınca bazen yine donuyor. Hiçbir tepki vermiyor laptop. SSD'den kaynaklı olduğunu düşündüm çünkü sağlığı %90'da. Geçtim sıfır Kingston SSD taktım. Yine aynı. Diğer HDD'leri çıkardım belki onlar yapıyor o da değil. RAM geldi aklıma bir tane 8 GB HyperX RAM bir tane de 4 GB laptopun kendisinden gelme Samsung RAM var. İşlemci olduğunu düşündüm 9 saat Prime95 ile zorladım laptopu ne donma ne de başka sorun oldu.

Değerleri farklı ise uyumsuzluk yapabiliyor. Değerleri nasıl? CPU-Z ile Memory ve SPD sekmelerini paylaşırsanız yardımcı olabiliriz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı