Arızalı Sapphire RX460 Nitro 4 GB OC Edition tamir edilir mi?

R9 290X kartımı aylar önce tamire verdim ve 290X GPU'yu söküp yerine Bozuk 280X takmışlar. Tabi bizim bilgisayarcılara güvenende hata. Bunu yapan Yazıcıoğlu iş merkezinde bulunan Zengin Notebook diye bir firma. Adam gibi tamirini yapacak bir yer varsa yaptırabilirsin ama hiç önermiyorum. Gidin sıfır alın kafanız rahat kullanın derim. Ekran kartları PC bileşenleri arasındaki en hassas donanımlardır. İşlemci, anakart veya disk alacağım desen gözüm kapalı al derim ama, iş ekran kartı olunca aynı şeyi söyleyemem.
Giriş seviyesi GT1030 tarzı ekran kartı önerilerinize açığım, fazla bir bütçem yok. Şu an elimde OEM GT720 var, az çok iş görüyor ama takılmalardan sıkıldım.

bu videoyu daha önce izlemiştim fakat sonunda videoyu kesmesi biraz garip ve kestikten sonra kartın vidalarına bakarsan değiştiğini göreceksin.
Aynen yorumlarda denk geldim bende. Muhtemelen ilk denemesinde çalışmıyor videoyu durduruyor sonra dan düzeltiyor, ama oraya değinmemiş.

Fazla egolu birisi kart çalışmayınca zoruna gitmiştir ve muhtemelen o videodaki işlemler 2-3 kere daha yapılmıştır.

Onun yerine 200-250 TL bir meblağ ekleyip güncel RX560'lara bakabilirsin
Sokak müzisyenliği yapıyorum şu sıralar İstanbul buz gibi olduğu için çıkamıyorum, 250TL bütçem var.

250 TL'ye kullanılmış GT 1030 bile bulman zor olur. İşlemcin eski bir işlemciyse biraz ekleyip GDDR5 olan GT 1030 falan alman iyi olur. Zaten bu kart çıktığında yanlış hatırlamıyorsam 450 TL gibi bir ücreti vardı. Şimdi garantisi bitmiş GT 1030'lar bile ikinci el sitelerinde 400-550 arasında satılıyor. 2 sene önce 450 TL verip garantili almışlar. Şimdide garantisiz olarak 500 TL gibi fiyatalara ilan veriyor insanımız. Sizin için boş vakitlerimde kurcalar bakarım. Bulursam alınabilir kart yazarım tekrar.

250 TL'ye kullanılmış GT 1030 bile bulman zor olur. İşlemcin eski bir işlemciyse biraz ekleyip GDDR5 olan GT 1030 falan alman iyi olur. Zaten bu kart çıktığında yanlış hatırlamıyorsam 450 TL gibi bir ücreti vardı. Şimdi garantisi bitmiş GT 1030'lar bile ikinci el sitelerinde 400-550 arasında satılıyor. 2 sene önce 450 TL verip garantili almışlar. Şimdide garantisiz olarak 500 TL gibi fiyatalara ilan veriyor insanımız. Sizin için boş vakitlerimde kurcalar bakarım. Bulursam alınabilir kart yazarım tekrar.
Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı